Jonge duiven

18-05-2020
De jongen komen er dagelijks uit en ze zijn goed gezond trainen en eten als idioten iets wat ik graag mag zien. Deze week heb ik ze voor het eerst in de mand gehad, ook hier moeten ze aan wennen. Ze hebben inmiddels ook de pokken procedure met het kwastje doorlopen dus dat is ook klaar. Eentje nog verloren gegaan of zit ergens anders. de Teller staat nu op 39. Een duivin heeft de neiging om steeds naar een liefhebber hier in de buurt te vliegen omdat ze nogal gek is op zijn doffers. 

22-03-2020
De duiven zitten allemaal al in de schappen en komen er nu ook bijna dagelijks uit. Eentje zijn we verloren en is tegen het raam opgeknald, of dat nu de schrik van de roofvogel is geweest weet ik niet. Vanaf nu gaan we ze handtam maken en dat is een taak die Anja wel is toevertrouwd. 

10-03-2020
Afgelopen week voor het eerst de jongen er even uit gehad. Omdat ze al volop konden vliegen werd het ook wel tijd.  Eentje dacht gelijk maar even “on tour” te gaan en was ‘s avonds niet terug gekeerd. Opmerkelijk vond ik dat deze na 3 dagen toch nog het thuisfront wist te bereiken. 

15-10-2020
De eerste ronde jonge duiven van 2020 lopen al volop in de spoetnik om de omgeving te leren verkennen. Ze zien er mooi uit en beginnen al te ruien. Voor mij een teken dat ze supergezond zijn. Als de tweede ronde er ook bij gezet is gaan we ze voorzichtig naar buiten brengen. Anja zal dit jaar weer de jongen onder haar hoede nemen en dat vind ze ook leuk om te doen en zo blijven we samen genieten van onze hobby.