Jonge duiven

12-09-2020
Eindelijk was hij er dan de konninginnerit onder de jonge duiven vanaf Chalons en Champagne. Vorig jaar pakten we op deze vlucht de eerste in de club met een duivin uit onze kweekdoffer “Barney”. De verwachtingen waren ook dit jaar hoog en ik had besloten om ze allemaal mee te doen totaal 19 stuks. Toen de eerste duiven waren gevallen kwam er plots uit de oosthoek een duif aangesneld de 20-143 een duivin ja u raadt het al uit de “Barney”. Opnieuw een eerste plaats in de club en het Samenspel en tevens een 12e plaats tegen zo’n 14000 duiven van afd. 10 en afd. 11. Totaal draaien we 11/19 in de prijzen en alles terug supertrots en ook op Anja die de jonge garde goed onder de duim had. Wat een superprestatie en hier waren we natuurlijk zeer content mee. Deze duivin pakt ook nog even de hoofdprijs van de ringenrace mee. Een weekend om niet gauw te vergeten.

28-07-2020
Wat een superstart van het jonge duiven seizoen, de week voor de eerste vlucht nog coli problemen en juist op tijd voor de eerste vlucht waren ze weer in orde. Ik had nog even getwijfeld om ze mee te doen maar het was geweldig hoe ze naar huis kwamen. In de club 12 uit 20 en 3 bij de eerste 6 met een 2, 5 en 6e plaats. Met het afslaan van de klokken was de klep al gesloten en waren ze allemaal terug. Hopelijk kunnen we dit de komende weken vasthouden, iedereen weet net als ik de  ene week heb je ze top en de andere week zijn ze doodziek. We gaan het zien maar de kop is er af met een lekker gevoel.

18-05-2020
De jongen komen er dagelijks uit en ze zijn goed gezond trainen en eten als idioten iets wat ik graag mag zien. Deze week heb ik ze voor het eerst in de mand gehad, ook hier moeten ze aan wennen. Ze hebben inmiddels ook de pokken procedure met het kwastje doorlopen dus dat is ook klaar. Eentje nog verloren gegaan of zit ergens anders. de Teller staat nu op 39. Een duivin heeft de neiging om steeds naar een liefhebber hier in de buurt te vliegen omdat ze nogal gek is op zijn doffers. 

22-03-2020
De duiven zitten allemaal al in de schappen en komen er nu ook bijna dagelijks uit. Eentje zijn we verloren en is tegen het raam opgeknald, of dat nu de schrik van de roofvogel is geweest weet ik niet. Vanaf nu gaan we ze handtam maken en dat is een taak die Anja wel is toevertrouwd. 

10-03-2020
Afgelopen week voor het eerst de jongen er even uit gehad. Omdat ze al volop konden vliegen werd het ook wel tijd.  Eentje dacht gelijk maar even “on tour” te gaan en was ‘s avonds niet terug gekeerd. Opmerkelijk vond ik dat deze na 3 dagen toch nog het thuisfront wist te bereiken. 

15-01-2020
De eerste ronde jonge duiven van 2020 lopen al volop in de spoetnik om de omgeving te leren verkennen. Ze zien er mooi uit en beginnen al te ruien. Voor mij een teken dat ze supergezond zijn. Als de tweede ronde er ook bij gezet is gaan we ze voorzichtig naar buiten brengen. Anja zal dit jaar weer de jongen onder haar hoede nemen en dat vind ze ook leuk om te doen en zo blijven we samen genieten van onze hobby.