Laatste Nieuws

Maandag 14-09-2020
Het zit er op de laatste vlucht is alweer voorbij. Zaterdag hadden we alle duiven mee op Chalons en Champagne eigenlijk de koninginnerit onder de postduiven voor ons op een afstand van 462 km.Bij de eerst aangekomen duif had ik wel even een kippenvel moment ook gezien de snelheid die deze duif op de klok aangaf. Het was de 20-143 die onverwachts op de klep belande. Ik zeg altijd duiven die je niet ziet aankomen zijn meestal vroege duiven. De 143 komt uit mijn kweekdoffer “Barney”een volle broer van “Der Thomas”. Deze duiven doen het over het algemeen zeer goed. Vorig jaar pakte ook al een duivin uit  “Barney” op Chalons  een eerste in de club. Maar wat een geweldige prestatie van deze duif 1e in zowel de club als het Samenspel en dan ook nog 12e over bijna 14.000 duiven van afd 10 en 11. Langs de grensstreek lagen de snelheden van enkele duiven nog iets hoger zoals verwacht. We hadden ook een paar vrienden op bezoek die meededen aan de ringenrace en het is leuk als je zulke mensen ook erbij betrekt omdat hiervan ook de finale vlucht  op het programma stond. Het was geweldig dat de eerste duif er eentje van de ringenrace was die toebehoorde aan mijn vriend. Hiermee pakt hij tevens de hoofdprijs. Uiteraard was hij hier heel content mee en we gaan er nog een leuk weekend van maken in het komende voorjaar als de corona maatregelen van de baan zijn. We hebben alle duiven terug van deze vlucht dus nu kan het selecteren beginnen. Vanaf nu heerst er rust op het hok en laten we de duiven lekker uitruien. Komende tijd zal ik iets minder vaak schrijven over de duiven maar af en toe wil ik u toch op de hoogte houden van de beslommeringen rondom ons duivenkot. Geniet nog even van de komende dagen waarbij de temperaturen oplopen tot zo’n 30 graden maar blijf vooral plezier houden van uw hobby. Groet Jan  

Maandag 07-09-2020
De duiven zouden worden glost in Sittard gezamenlijk met afd 11. Wat een aanfluiting is het geworden staat de hele meut in Sittard blijkt dat er een wielerronde op dezelfde plek is. Je zou je toch afvragen vooraf moet dit toch wel bekend zijn geweest. Ik was sowieso al tegenstander om de jonge duiven samen met de natour en Afd 11 naar Sittard te vervoeren. Voor de jonge duiven hadden ze toch een behoorlijke midfond vlucht moeten hebben, maar blijkbaar gaat het financiële plaatje voor de duiven. als ze dan ook nog naar Venlo gaan slaat echter alles, de duiven worden er niet beter op met dan gereis in de manden. Nu staat komend weekend de laatste vlucht op het programma naar Chalon en Champagne maar ik sta er niet raar van te kijken dat ook deze weer ergens anders terecht komen. Wat wel vervelend is dat de afstand tussen Venlo en Chalon meer dan 400 km is. Nu kun je wel zeggen ze hebben Arlon gehad maar toch was het beter geweest om nog een keer Arlon te vliegen of iets verder lijkt mij. Vorige week schreef ik nog dat er mogelijk veel verliezen zouden zijn met zo’n gigantische lossing maar daar moet ik op terug komen omdat het denk ik nog wel is meegevallen. Dat is dan ook het enige pluspuntje van afgelopen weekend. Wij hadden eentje mooi op tijd, wat opviel was dat de duiven er slecht in wilden, hier heb ik meerdere liefhebbers over gehoord. Door alle stress en opnieuw vertrekken zal zeker een rol hebben gespeeld. Gelukkig wel alles terug en deze kunnen in principe allemaal mee naar Chalon. Dat er nog behoorlijk na geëvalueerd mag worden is een feit om toch de duivensport goed in het gareel te houden anders ben ik bang dat het weleens een aflopende zaak kan zijn. Al met al is het er het laatste jaar niet echt beter op geworden. Maar goed de wijze mannen zullen het wel weten uit te leggen waarom alles op deze manier is verlopen. Veel succes iedereen met de laatste vlucht.  

Zondag 30-08-2020
Het seizoen zit er al weer bijna op gisteren hadden we een jonge duivenvlucht vanuit Arlon voor ons 353 km. Dit zijn de vluchten waar ze moeten laten zien wat ze waard zijn. Deze keer was de uitslag ons gunstig gezind met een 2, 3 en 6e  plaats bij de eerste tien in onze zeer sterke club, hiermee waren we uiteraard zeer content mee. Dat de duiven er blijkbaar deze keer zin in hadden blijkt wel uit de uitslag. Zo langzamerhand beginnen de pennen er ook steeds meer uit te vallen en zo ik het kan zien kunnen we het redden tot de eindvlucht.
Ook hadden we deze keer weer een vlucht voor de ringenrace die bij ons in het Samenspel wordt gehouden, voor de tweede keer pakken we de hierop de eerste plaats wat ikzelf niet had gedacht maar toch mooi meegenomen. De laatste vlucht is de finale van deze race met natuurlijk prachtige prijzen. 
Komend weekend hebben we terugvlucht vanaf Sittard voor mij onbegrijpelijk omdat de week erna de jongen ineens op 460 km moeten. Het was denk ik beter geweest als we nog een keer een vlucht van zo’n 350 km hadden gehad, waarom we nu de komende vlucht inkorten blijft voor mij een raadsel. Daarbij komt nog dat we gezamenlijk met de natour moeten gaan inkorven met kans op verwarring binnen de clubs. Dat we dan ook nog samen met afd. Friesland gaan lossen is vragen om problemen, vooral latere jongen die met een verkeerde wind de elfstedenroute zullen volgen. Als er dan wellicht een dikke 40.000 duiven vertrekken weet je het wel. Dit kost gegarandeerd duiven hoe je het ook wendt of keert. Als je toch het dierenwelzijn van onze vogels wilt promoten zou dit een punt van aandacht moeten zijn. Ik neem niet deze beslissing en voel mij dan ook niet verantwoordelijk maar dat er commentaar op komt zal moeten blijken na volgende week. Goed weekend nog en tot volgende week.

Zondag 23-08-2020
Gisteren een snelle vlucht (boven de 1800 mpm) met de jongen en dit keer voor het eerst 2 nachten mand. Of dit nu niet anders geregeld had kunnen worden vraag ik mij af op een afstand van nog geen 300 km is het gemakkelijk om met de vrachtwagens op de plek van bestemming te komen. Waarschijnlijk om niet in de knoop te komen met de natour die ook dit weekend is begonnen werd deze keuze gemaakt. Ik kan niet anders zeggen dan dat de duiven bij thuiskomst er goed uitzagen dus een compliment waard naar de verantwoordelijken. We hadden geen hele vroege duif maar ze kwamen goed af binnen 2 minuten de eerste vier in de klok op een afstand van 275 km is prima. Een duif heeft zeker en half uur buiten gezeten en was niet van plan om naar binnen te gaan. In de club beginnen we met een 10e plaats. Zowel aangewezen als onaangewezen staan we met de jonge duiven nog op de eerste plaats maar de concurrentie ziet ons behoorlijk op de hielen. We zullen proberen dit vol te houden. Gelukkig dit keer geen duiven verloren en komende donderdag gaan ze opnieuw de mand in richting Arlon. De weersvooruitzichten zien er nog niet echt joviaal uit maar het is nog te vroeg om daar nu al een conclusie uit te trekken. Verder kwam ik op FB nog berichten tegen over inkorfbeperking, eerlijk gezegd maak ik mij daar niet zo druk om iedereen die goed een uitslag kan lezen ziet gelijk hoe de vork in de steel zit. (Verkerk meer als 300 duiven) Het klopt inderdaad als je er meer meedoet is de kans groter een eerste te vliegen, ik vergelijk het altijd met een loterij hoe meer loten je koopt hoe groter de kans op een prijs. Misschien moeten we juist wel blij zijn met de grote inkorvers, zouden deze professionals maximaal 20 duiven in korven zullen de vrachtkosten gemiddeld per liefhebber ook behoorlijk omhoog schieten. Daar komt bij dat ze ook niet alleen maar goede duiven  hebben. Er zullen best wel enkele voordelen aan zitten zoals o.a. de grote trek naar een hok maar het gaat er toch om dat je plezier behoud aan je hobby en als je er dan eentje vooraan hebt geeft dit toch een kick. We gaan er weer tegenaan komend weekend en succes allemaal.

Donderdag 20-08-2020
Deze keer voor het eerst gaan de de jongen duiven 2 dagen mand meemaken. Door het volle programma zijn we genoodzaakt om vanavond al in te korven omdat morgen ook de natour zijn aanvang maakt. De spoeling wordt zo langzamerhand wel erg dun de afgelopen weken toch nog wat duiven verloren op dit moment hebben we er nog 20 stuks die ook allemaal mee gaan vanavond. Vorige week opnieuw een zware vlucht met slecht weer, ik kan niet anders zeggen dat de jongen het wel voor de kiezen krijgen dit jaar. We hadden geen vroege duif maar het aantal prijzen in de vereniging en afdeling stemt tot tevredenheid 16/21 waarbij wel vermeld moet worden dat het concours opnieuw lange tijd open stond. De natour laten we dit jaar aan onze neus voorbij gaan en spelen alleen nog de komende jonge duiven vluchten. Het lijkt er op dat het zaterdag een keertje gemakkelijk gaat worden met ZW wind. De afstand voor ons is een dikke 270 km. Reken er maar op dat het dit keer snel gaat en hopen dat ze vlot over de klep willen. De eenhoksraces zijn ook met de eerste wedvluchten bezig en waar wij niet aan mee doen di jaar hadden bij de eerste wedvlucht toch alweer een 500 duiven tot op heden niet terug, terwijl hier anders geringe verliezen zijn. Het begint er op te lijken dat het steeds moeilijker gaat worden om jonge duiven over te houden, als ik liefhebbers vraag zijn de meesten toch wel de helft kwijt van het aantal wat ze bij aanvang hadden. Ik blijf het raar vinden dat je weinig tot geen opgave krijgt waar ze zitten, waarom niet ik zou het niet weten of het is frustratie van de liefhebbers en dat ze niet de moeite er voor willen nemen. De mentaliteit in Nederland is sowieso aan het veranderen als je om je heen kijkt wat er tegenwoordig allemaal niet is toegestaan boezemt dat toch wel angst in waar we heen gaan met ons vredelievend landje. Ik denk dat we de macht helemaal kwijt zijn net als bij de duiven je weet het soms niet meer. Iedereen veel succes en tot de volgende keer.
Zondag 09-08-2020

Wat een vlucht op vrijdag dit keer, vanwege extreme temperaturen was de vlucht niet op zaterdag maar naar de vrijdag verplaatst. Dat dit een voordeel is geweest kan achteraf gezegd worden dat dit niet het geval was. Een complete deceptie het werd letterlijk een rampvlucht met een concoursduur van zo’n 3 uur op gemiddeld zo’n 260 km in ons Rayon. Goeie duiven die niet thuis waren en enorme gaten tussen de aankomsten. Van de 5 misten we er ‘s avonds nog  twee (de beide aangewezen) Jammer genoeg  was ook onze topper de 527 (had nog niet gemist) niet op het appel en kwam ‘s morgens vroeg als eerste thuis. Waarom niet alles was afgelast vraag ik mij nog steeds af. Omdat de aankomsten zo bizar slecht waren heeft het NPO bestuur besloten om alles maar voor zowel zaterdag als zondag af te gelasten. We waren wel heel blij dat ze de jongen duiven niet hebben door laten gaan. Was dit gebeurt waren bij de meesten de hokken leeg geweest vrees ik. Het hitteprotocol is toch ook een wassen neus iedereen weet toch dat wanneer er temperaturen van boven de dertig graden zijn er minder duiven in de mand moeten. Misschien is het beter om een duidelijk statement af te geven dat bij temperaturen boven de bv 32 graden alles wordt afgelast dan weet iedereen waar hij aan toe is. We gaan ons nu verder richten op de jonge duiven voor de oude is het afgelopen en mogen nu verder met de duivin de komende maand doorbrengen. Ik ben wel benieuwd hoe het programma voor de jongen er nu verder uit zal zien. Ik denk dat we daar deze week wel meer info over zullen krijgen. We gaan het zien en iedereen veel succes verder en nog enkele mooie jonge duivenvluchten zonder al teveel verliezen.

Dinsdag 04-08-2020
Afgelopen zaterdag waren de verwachtingen hoog gespannen omdat de week ervoor we een prachtige uitslag hadden neergezet. Dit keer viel het tegen we draaien geen vroege duif en missen er nog twee, hoe dit kan is voor mij een raadsel. Blijkbaar lopen mijn duiven nergens binnen of worden ze niet opgegeven. We hebben er al veel verloren maar opgaves ho maar of ze zijn te mooi ik weet het niet. Ik zoek niet naar een oorzaak waarom onze duiven er niet op tijd bij waren maar ik wil mij toch wel even richten op de lossing vanaf Sittard. De duiven werden gelost 9.30 uur en er stonden een stuk noordelijker duiven van afdeling Friesland in Venlo die niet eerder dan 10.15 konden worden gelost. Een vreemde zaak en totaal geen communicatie blijkbaar want in mijn ogen zijn deze duiven in elkaar gekomen of op de losplaats was het slecht anders waren de Friezen er wel eerder uitgegaan. Het weer was ook niet top erg drukkend en voor de duiven moeilijk. Ons Belgisch lid Stijn pakte een mooie overwinning en dat is hem van harte gegund ook omdat hij nog niet zolang meevliegt bij ons. Dat het zwaar was bleek ook wel uit de Fondvlucht waar af en toe een duif viel en sommigen ‘s avonds nog met lege handen stonden, gelukkig zijn ze wel goed nagekomen de volgende dag. Komende zaterdag staat alweer de derde JD vlucht op het program en we moeten maar eens kijken of ze dit keer zich beter weten manifesteren in de kop. Ze zien er goed uit en heb er alle vertrouwen in alhoewel de weergoden ons opnieuw niet echt gunstig gezind zijn. Met temperaturen van ver boven de 30 graden moeten we eens nadenken of we niet beter naar de zondag kunnen gaan omdat het dan iets koeler lijkt. Het wordt inmiddels een “crime” omdat het elk jaar moeilijker gaat worden om de duiven gezond te houden. Dan toch maar eens overstag gaan en pas beginnen met JD in augustus ???? Tevens hebben donderdag de laatste MF vlucht voor de ouden op het programma welke donderdag dienen te worden ingekorfd. Ik denk zelf dat deze ook dichter bij huis zullen komen met de extreme hitte. Wat ons te wachten staat hangt af van wat de lossingscommissie voor ons in petto heeft en daar moeten we het mee doen. Iedereen veel succes 

Zondag 26-07-2020
Venlo
Het was even even spannend of we het zouden halen om de jongen in de baan te krijgen. Vorige week hebben we de oefenvlucht laten schieten doordat er een coli uitbraak ontstond. Gelukkig had ik het snel herkend en zijn er geen slachtoffers gevallen. Afgelopen woensdag had ik nog grote twijfels of ze mee zouden kunnen, maar donderdag hadden de meesten de kop door het halster en waren dusdanig hersteld dat ze mee konden op vrijdag. Enkelen heb ik voor de zekerheid toch maar thuis gelaten omdat ze te weinig vlees hadden op dat moment. De vlucht vanaf Venlo was ons prima gezind en met 12/20  waren we superblij. Onze eerst getekende werd ook nog als eerste gedraaid. Met 5 bij de eerste 13 in onze sterke vereniging is prima en hier kunnen we mee verder bouwen. Het waren vooral de doffers die zich lieten zien. Veel duiven zijn doorgevlogen met de ZW wind en de geamanlijke lossing met Noord, omdat ik meestal geen duif zie heb ik voor het eerst de meeste duiven gezien die allemaal te ver waren gevlogen en in grotere groepen over kwamen. Op naar volgende week en dan staat de wedvlucht Sittard op het programma we zullen kijken of we dezelfde prachtige serie vast kunnen houden.
Arlon
Ook hier hadden we nog 10 duiven mee, deze vlucht verliep ook goed vooral omdat we onze topdoffer de 527 als tweede in de klok (met een 17e prijs) hadden zitten. Deze heeft nu inmiddels 10 op 10 als we de oefenvluchten ook meetellen.  Ik ben blij dat ik opnieuw zo’n doffer op het hok heb zitten. Hij mag nog een keer mee en dan zit het seizoen voor de ouden er op.  

Zondag 19-07-2020
Afgelopen weekend een aantal vluchten op het programma ten eerste een Fondvlucht vanuit Sens en een Jonge duiven vlucht vanaf Gennep. Ook was er nog een internationale vlucht van St. Vincent een echte klassieker onder de overnachters. Alle vluchten verliepen behoorlijk stroef, zelf denk ik dat het weer er ook niet echt tof uitzag. We hadden alleen duiven mee op Sens 3 stuks, dezelfde duiven die na een week rust ook mee waren op Troyes. Helaas dit keer geen vroege duif wel 2 van de drie in de prijzen bij de club maar verder was het niet goed. Onze rooie doffer waar we toch wel een verwachting van hadden kwam dit keer pas tegen 21.45 als laatste thuis. Jongen hadden we niet mee omdat ze een lichte vorm van coli hadden. 
Aardmagnetisch veld:
Ik heb hier al vaker aandacht aan besteed en mijn ideeën hierover zetten steeds meer kracht bij uit de wetenschap. De hamvraag is dan ook waarom we zoveel verliezen hebben met jongen en waar loopt nu precies de trek van de duiven langs. Telkens hoor ik bij veel liefhebbers dat ze amper een duif zien net als bij ons, mondjesmaat komen er enkelen langs maar niet de hoeveelheid die ik in vroegere tijden heb gezien. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat het aardmagnetisch veld hier de oorzaak van is. Het is bekend dat we ooit weer een volledige ompoling krijgen een feit, maar wanneer dit precies zal gebeuren is niet te voorspellen. Maar dat de noord en zuidpool een keertje omkeren gaat gebeuren. Door de jaarlijkse verschuiving die op dit moment harder gaat dan verwacht is het in mijn ogen denkbaar dat en met name de jonge duiven zich moeilijker kunnen oriënteren. Hierdoor neemt ook de sterkte van het magnetisch veld af (inmiddels met 20%) wat het allemaal nog eens bemoeilijkt om naar huis terug te keren. Daaruit blijkt wel dat met bv ZW wind de hoogste snelheid aan de westkant van de afdeling ligt wat normaal onmogelijk zou moeten zijn. Dit alles heeft hiermee te maken dat duiven niet meer goed kunnen oriënteren en met name jongen duiven die nog niet de benodigde ervaring hebben opgedaan. Ook het lossen in grote getale samen met afdeling 11 is voor ons funest en zijn de verliezen overal groter dan voorheen. Zelf ben ik voorstander om zoals nu met de opleervluchten per 2 Rayons te lossen om zoveel  mogelijk verliezen te beperken. Het is belangrijk dat we hier wat meer aandacht aan geven in de toekomst om de duivensport nog aantrekkelijk te houden. Vooralsnog iedereen succes met komende week als het JD seizoen van start gaat, hopelijk hebben wij ze dan ook weer op de rit. Veel succes iedereen. 

Maandag 14-07-2020
Nog even even een korte terugblik op de vluchten van afgelopen weekend. Het was de eerste opleervlucht voor de jonge garde vanuit Duiven en een midfondvlucht vanuit Rethel. Met prachtige weersomstandigheden voor onze duiven was de verwachting hoog en teglijk gespannen omdat de jongen voor eerst in de vrachtwagen zaten. Altijd de vraag zouden ze allemaal terug komen? Op zich viel het hier niet tegen van de 22 zijn er 2 achter gebleven en tot op heden niets van gehoord. Toch hoop je dat ze opgegeven worden zodat je weet waar ze zitten. Zelf geef ik ze altijd op en ik denk dat je als liefhebber dat ook verplicht bent om te doen, maar zovelen weten ook dat dit gewoon  niet gebeurt. Zo kreeg ik plots een bericht uit Tubbergen die twee duiven van mij had, blijkbaar had hij ze meegenomen bij een liefhebber waar hij zelf ook een duif had zitten. Ik heb ze gehaald en ik moet bekennen ze zien er niet echt slecht uit. Wel zijn er veel jonge duiven achter gebleven op deze eerste vlucht, hopelijk komen ze nog terug zodat straks iedereen aan een mooi seizoen kan beginnen. Het weer lijkt wer prima komende weekend dus kan wat er nog over is gewoon weer mee in de mand. 
Ook de midfond verliep soepeltjes en het was opnieuw de 527 die als eerste arriveerde, hij heeft nog niet zoveel eersten gevlogen als onze Thomas maar kwalitatief begint hij er al aardig op te lijken met elke week prijs. Inmiddels heeft hij zich al 3x in de top tien weten te vliegen in de vereniging en staat op dit moment 1e asduif in zowel de vereniging als het Samenspel. Altijd fijn als je zo’n vaste kracht op je hok hebt rond lopen. Dit weekend staat ook de 2e Fondvlucht op het programma en we gaan eens kijken welke mee moeten. Iedereen succes komend weekend.

Woensdag 08-07-2020
Wat een zit afgelopen zondag en maandag, door de slechte weersomstandigheden geen vlucht op zaterdag. Het was wachten of ze zondag wel los zouden komen en gelukkig lukte dat voor de Vitesse vlucht vanaf Deurne na wat omzwervingen met de duivenauto. De Fond zou volgens de LC niet kunnen en hebben ze besloten om naar de maandag te gaan. Dit heb ik zolang ik duiven heb nog niet meegemaakt. Vervelend voor de werkers onder ons maar met de huidige systemen moet het geen probleem opleveren. Dat je dan in de media allerlei scheld-kannonades voorbij ziet komen is toch triest het welzijn van onze duiven moet toch altijd op de eerste plaats staan. De vitesse liep voor ons niet zoals we gehoopt hadden nog net een prijsje meegepikt door onze topdoffer de 527. De Fond was ook geen makkie dit keer, wij hadden er 3 mee en met 2 in de prijzen waren we uiteraard tevreden. Donderdag inkorven voor Rethel een midfondvlucht, vrijdag is de mogelijkheid om de jongen voor het eerst een oefnvlucht laten meemaken. Of we meedoen weet ik nog niet we hebben afgelopen week veel jongen verloren met een africhtingsvlucht. Ik hoorde dat er op meerdere hokken duiven verloren zijn gegaan de laatste week, waar dit nu aan ligt is voor mij een raadsel ze warren kerngezond. Vervelend is het dat je bijna nooit een opgave krijgt waar deze zitten, ik kan mij niet voorstellen dat ze allemaal het loodje hebben gelegd. Ik kreeg deze week nog wel een opgave uit Wezep die een duif van mij had opgevangen, wel vreemd omdat ik die al vanaf maart verloren ben van mij mag hij hem uitproberen. Ik had ook nog een duif opgegeven ik noem toch maar zijn naam Schothorst-Ploeger die mij tot 3x toe had beloofd om de duif op te halen en een afspraak hierover gemaakt, heb deze goed verzorgd en hij heeft hem gewoon niet gehaald, telkens had hij weer een andere smoes als ik hem terug belde waar hij bleef. Vervelend ook omdat ik er speciaal voor thuis ben gebleven en gewoon niet langs komen. Persoonlijk heb ik daar moeite mee zeg dan gewoon wat ik ermee moet doen. Gelukkig zijn niet alle liefhebbers van dit kaliber. Voor komend weekend allemaal veel succes en hopleijk een mooie vlucht. 

Maandag 29-06-2020
Onze duiven hadden gisteren duidelijk een off-day we kwamen duidelijk te kort op deze vlucht. De snelheden lagen behoorlijk hoog, waar ik de oorzaak moet zoeken is mij een raadsel. Dat ze daarna goed afkwamen bleek wel dat ik in 20 minuten op een na alles terug had en dat op 352 km. Onze topdoffer kwam wel weer als eerste over de eindstreep samen met een duivin, dat ze uit de verkeerde hoek kwamen was voor mij al een teken dat ze te ver waren doorgevlogen. We hadden er tien mee en met 50% prijs is dit prima. Je hoopt natuurlijk altijd op een hele vroege duif vooral met harde wind in de rug kunnen overal vroege duiven vallen zo bleek al dat de prijzen er in een mum van tijd uit waren. Vandaag hebben ze weer goed getraind en hadden er duidelijk weer zin in. Deze vlucht hebben ze zeker niet geleden en kunnen zo weer worden ingekorfd. Komende week hebben we voor het eerst een dubbelvlucht, er gaan nog een paar op de eendaagse fond (Troyes) en de rest op de Vitesse vlucht vanuit Blankenheim. Vanmorgen vroeg de jongen er nog uit gehad en tot mijn verbazing ontbreken er nog 4 stuks, vreemde zaak.  Misschien komt er nog wat na maar met deze harde wind heb ik daar een zwaar hoofd in. Waarschijnlijk mee getrokken met een koppel afgerichte duiven en dan kun je je afvragen waar ze zouden kunnen zitten. Deze week nog maar eens een paar keer africhten want het spel begint binnenkort waar ik elk jaar enorm naar uitkijk. Hopelijk dat we dit jaar een betere start van het seizoen krijgen dan vorig jaar. De laatste jaren is het voor veel liefhebbers een nachtmerrie geweest na de eerste jonge duiven vlucht. We gaan het zien en alvast veel succes.

Zondag 21-06-2020
De eerste Midfondvlucht van dit jaar zit er op. Wij vlogen op een afstand van 352 km en hadden er 14 ingekorfd om mee te dingen naar de prijzen. Lossing was om 8.45 uur iets later dan de Friezen die in Chimay zaten. Daar was het vertrek niet al te best, volgens de mensen ter plaatse hadden die van ons een prima vertrek. Tegen 13.06 kwam onze eerste duif op de klep met een snelheid van 1351 mpm. en het was opnieuw de 18-527 die enkele weken geleden nog een eerste vloog. Dit keer pakt hij de 9e plek in de vereniging. Deze doffer staat inmiddels boven aan de lijst voor het duifkampioenschap in de vereniging en heeft nog niet gemist. Een geweldenaar om te zien met een geweldige uitstraling en super in de hand. De vader van deze duif komt bij G. Jager vandaan en is het soort van L. van Loon via Eyerkamp. De moeder komt uit onze eigen lijn van der “Thomas” We hadden ook nog bezoek van een Duitse vriend die een geweldenaar is met duiven en zeker een topper genoemd mag worden in de duivensport. Op zich kwamen de duiven prima binnen het uur was alles weer thuis. Volgende week gaan de duiven naar dezelfde losplaats dus weer naar Arlon, daarna zitten we met een dubbelvlucht van zowel Vitesse als Eendaagse Fond. 
Op eigen hok JD.
Vandaag de jongen nog even een stukje opgeleerd en ze zijn prima in orde, bij thuiskomst had Anja alle jongen al binnen, nu maar hopen dat we ze gezond kunnen houden. Ik heb nog een tip gekregen van mijn Duitse vriend, welke we eens gaan uit proberen. Hij gebruikt een natuurlijk middel al jaren en kent eigenlijk niet het coli probleem waar wij steeds tegen aan lopen. Ik ben benieuwd of het werkt maar het is het uit proberen waard om zodoende minder naar de medicijnpot te grijpen. Iedereen veel succes de komende weken.eplaatje

.

Ook in Duitsland zit een topduif uit onze “Thomas” bij Schwarze- Laser. Deze duif vloog inmiddels al diverse prijzen bij elkaar waaronder 2x een 1e prijs en werd in 2017 2e bestes jahriges weibchen in de RV.