Laatste Nieuws

Zondag 5-04-2020
Wat hadden we gisteren een mooie vlucht kunnen hebben met dit weer, volop zon en een mooie lucht. Ik kan mij nog herinneren dat ik om deze tijd wel eens duiven moeten opwachten met sneeuwbuien en steenkoud. Het coronavirus heeft ons goed in de greep en je kunt geen kant op, de kans is groot dat het veel langer gaat duren dan verwacht. Ons geduld als duivenmelker wordt wel behoorlijk op de proef gesteld er zullen ongetwijfeld weer liefhebbers zijn die de klok aan de wilgen gaan hangen. De vraag bij velen is dan ook waar moet ik in godsnaam op selecteren als er straks nauwelijks of geen vluchten zijn. Ik hoop in ieder geval dat we met de jonge duiven een vol programma kunnen draaien anders wordt het een hopeloze zaak om te selecteren. Ik lees hier en daar wel hoe het zou vergaan met de vluchten nu de lucht meer dan schoon lijkt te zijn. Zou dit van invloed zijn op de JD vluchten??  
Op eigen hok ziet het er allemaal goed uit de duiven zijn super gezond en om even de snit er uit halen laat ik ze om de andere dag los en wordt er wat schraler gevoerd. De jongen komen ook steeds vaker buiten en er zit al een flinke koppel in de lucht. De roofvogel houd het tot dusver nog redelijk rustig, maar zodra er jongen zijn zullen ze wel volop gaan jagen. Ik durf eigenlijk wel te spreken van overbevolking ook omdat de duiven voor de eenhoksraces nu in het vlieghok zitten. We hebben meestal een dikke dertig jongen maar nu zitten er al 40 stuks, meer dan genoeg. Afgelopen dagen de duivinnen er nog maar eens een paar nachten bij de weduwnaars om meer bakvastheid te behouden. Ik ga er nog steeds vanuit dat we eind juli kunnen beginnen met de eerste vlucht, mei gaat het sowieso niet worden. Zorg in ieder geval dat u gezond blijft en hopelijk is deze ellende snel voorbij.  

Zondag 29-03-2020
Het lijkt er op dat we nog wel een tijdje aan het coronavirus vast zitten, maar aan de andere kant gaan we denk ik de goede kant op. De meeste virussen zijn meestal snel verdwenen maar dit is een nieuw virus dus men weet niet hoe lang dit nog duurt. Als we naar China kijken hebben ze het na 3 maanden weer behoorlijk op de rit. Mocht dat ook voor ons gelden dan denk ik dat we ergens eind juni begin juli weer voorzichtig aan een opstart kunnen denken. Het oude duivenseizoen zal hem niet meer worden op enkele vluchten na, maar echte kampioenschappen zitten er dan mogelijk niet meer in. We zijn natuurlijk ook afhankelijk van de andere landen ivm het toelaten van het duivenvervoer en losvergunningen. We gaan ons maar meer concentreren op de jongen die maken in mijn ogen nog de meeste kans op een compleet programma. Gisteren kreeg ik nog een bericht van Harold een mede duivenhouder die voor mij nog een paar jongen heeft uit zijn beste kweekkoppel welke al diverse goede duiven heeft gegeven. De vader komt bij mij vandaan en hij heeft hier zijn eigen stam mee opgebouwd, een prachtig gebaar toch, binnenkort zullen ze bij ons onderdak vinden. 

Zondag 22-03-2020
Verveling hoor ik bij veel mensen die door omstandigheden thuis moeten zitten. Daarom ben ik blij dat ik duiven heb en kan zodoende kun je in ieder geval even wat vaker naar het hok lopen. We hebben besloten om dit jaar niet mee te doen aan de eenhoksrace in Duitsland het risico is gewoon te groot of alles nog wel doorgang zal vinden en er naar toe rijden wil ik toch liever vermijden. Bij ons zijn de hokken nu v.w.b. de jongen duiven overvol, eerlijk gezegd veel te veel, aan de andere kant kan het ook snel gaan wat verliezen betreft en heb je helemaal geen duiven meer. Het coronavirus kan nog wel eens langer duren dan verwacht en of we dan nog kunnen vliegen is maar de vraag, mocht het wel doorgaan zal het een verkort programma gaan worden. Ik hoop dat we nog wel met de jongen de baan in  kunnen. Vorige keer schreef ik dat ik niet meer zou koppelen maar daar kom ik op terug de kans is groot dat ik de weduwnaars met de weduwduivinnen toch nog een keer op eieren laat komen. Ook verduisteren is een optie om pennen gooien tegen te gaan. Ik blijf in ieder geval schraal voeren om ze maar niet teveel in vorm te krijgen mochten we er nog aan toe komen. In ieder geval heb ik nu ruimschoots de tijd om enkele weduwnaars op de foto te zetten waar ik nog steeds niet aan toe was gekomen. Zo blijf ik toch lekker bezig met mijn hobby ondanks alle perikelen rond het virus wat bij velen overheerst.

Dinsdag 17-03-2020
Wat een toestand zo ineens met een virus waar wij veertien dagen geleden nog nauwelijks van gehoord hadden. Al met al zet dit de hele wereld op zijn kop, angst bij velen vooral ouderen die niet weten wat hen kan overkomen mochten ze het virus oplopen. Alles ligt op zijn kont zo ook de duivensport, of wij überhaupt nog gaan vliegen wordt mij regelmatig gevraagd. Zelf denk ik nog van wel maar wanneer is voor mij ook een raadsel. Alles zal worden opgeschoven en als de jonge duiven in augustus zouden beginnen vind ik ook prima, gezondheid staat in ieder geval op nr. 1. Het hangt natuurlijk af van veel factoren maar dat er dit jaar nog wordt gevlogen geloof ik zeker. Ik had de duiven al op weduwschap staan maar zal ze binnenkort weer iets langer bij elkaar houden om meer vastigheid te krijgen. Ik laat ze liever niet meer op eieren komen dus maar wat vaker bij elkaar en niet te lang. We hebben in ieder geval meer tijd om ze wat vaker op te leren en goed voor te bereiden op de eerste vlucht. We houden het natuurlijk in de gaten via de sportduivenbond die na 6 april met een voorstel zullen komen. Hopelijk is deze ellende weer snel voorbij zodat we toch nog een mooi seizoen kunnen hebben.

Donderdag 12-03-2020
Trainen zou de laatste dagen aan de orde van de dag moeten zijn als het goed is, maar door de weersomstandigheden en een aantal jongen nog niet gespeend ben ik er eigenlijk nog niet zo mee bezig. Wil je goed mee kunnen doen dan zul je hier aandacht aan moeten geven anders loop je achter de feiten aan. Daarom ben ik er ook zo op tegen om al begin april te beginnen, maar blijkbaar kunnen de meesten niet wachten totdat het seizoen weer van start gaat. De komende weken staan het op orde maken van de constateersystemen altijd een heel gedoe en het kost ook nog eens ontzettend veel tijd. Ik heb de duiven er wel een paar keer uit gehad maar heb ze nog niet echt top zover ik kan zien. Ook de jongen zijn inmiddels al een paar keer buiten geweest om de omgeving te verkennen. De eerste keer dat ik de jongen eruit had gelijk eentje die dacht om maar eens flink op de rekken te gaan. Ook niet weer gezien maar wat schetst mijn verbazing na drie dagen buiten toch terug op het hok. Inmiddels heb ik een dikke 30 jongen en daar moeten wij het mee doen dit jaar. Er zitten wel een aantal prachtige jongen bij hopelijk kan ik ze behouden. Een zestal zijn inmiddels klaar om naar de eenhoksraces te gaan.  Zoals ik het heb gezien is de eerste wedvlucht vanaf Telgte (Dld) voor mij een dikke 100 km. Daarna nog een aantal vluchten vanuit Duitsland voordat we weer naar de Westkant gaan. Komende zaterdag is er nog een convoyeursdag in Veendam om bij te kletsen over het komend seizoen. Voor mijzelf ben ik er nog niet of ik komend seizoen weer mee zal gaan, eerst maar eens kijken of we überhaupt genoeg convoyeurs in de gelederen hebben. Mijn cluppie die dit weekend tegen PSV in de baan zou moeten gaat niet door vanwege het coronavirus dus zal ik het maar bij de duiven houden. Ik kan niet anders zeggen dat ik geweldige wedstrijden heb gezien op de Oude Meerdijk, mochten onze duiven ook bij de thuiswedstrijden hetzelfde doen zal ik dik tevreden zijn.   

Vrijdag 28-02-2020
We zitten alweer in de laatste dagen van februari en nog steeds geen winter. Zoals ik laatst al schreef geen roofvogel te bekennen en de duiven zijn er nog maar net een paar dagen uit en de havik heeft alweer toegeslagen. Het is gewoon om moedeloos van te worden, je durft de duiven er bijna niet uit te doen of het is raak. Soms vraag ik mij wel eens af moet ik eigenlijk nog wel postduiven gaan houden de frustratie loopt steeds verder op. Dit keer moest een duivin sneuvelen op het slagveld en wie weet wat wat ons nog meer te wachten staat. Het is duidelijk hier zitten opnieuw 2 paartjes haviken die de nodige duiven zullen verorberen. Afgelopen maandag nog vergadering gehad van onze club maar ook hier weinig bijzonderheden te melden. Alles wordt weer voorbereid op een nieuw vliegseizoen en binnenkort zullen we starten met inlezen en bijwerken van de constateersystemen zodat een ieder goed van start kan gaan. Met de jongen gaat het crescendo ze groeien als kool en zo langzamerhand heb ik er genoeg gekweekt. Een goede vriend van mij krijgt nog een paar jongen van mij en de duiven voor de OLR zien er ook allemaal top uit. Ik las op de site van de OLR dat liefhebbers het een te gemakkelijke vlucht vonden en er veel duiven tegelijk aankwamen. Ik ben eerlijk gezegd blij dat er veel duiven komen ook mooi om te zien trouwens, maar het grootste compliment is toch wel de verzorging en alles er omheen. Weinig verliezen op een afstand van 500km geeft toch wel aan dat ze supergezond zijn. Je hebt altijd van die azijnzeikers, nooit tevreden waarschijnlijk nooit iets gewonnen en dan maar roepen dat het te gemakkelijk gaat. Wij zijn in ieder geval blij dat het hier zo ontzettend goed geregeld is en komen er elk jaar graag terug. Voor ons geen voorjaarsbeurs dit weekend en wie wel gaat veel plezier.

.

Ook in Duitsland zit een topduif uit onze “Thomas” bij Schwarze- Laser. Deze duif vloog inmiddels al diverse prijzen bij elkaar waaronder 2x een 1e prijs en werd in 2017 2e bestes jahriges weibchen in de RV.