Laatste Nieuws

Zondag 23-02-2020
Zojuist de grote carnavalsoptocht voorbij zien komen en dit is niet iets waar ik op zit te wachten maar ze komen nu eenmaal voor ons huis langs dus moet je het ermee doen. Toch respect dat ze ondanks de weersomstandigheden gewoon blijven feestvieren. Afgelopen vrijdag nog even naar de open dag van team Koopman geweest. Wat was het geweldig georganiseerd, hier kom je echt niets te kort over zowel duiven, lekker kletsen en niet te vergeten de catering. Alles was tot in de puntjes geregeld. De opzet was dit jaar iets groter en dat mocht ook wel gezien de animo. Ook nog even gesproken met de chauffeurs die onze duiven lossen, ook die voorzien nog een probleem waar ik niet aan heb gedacht. Zodra men met de vrachtwagens de snelweg A31 (DLD) op gaat rijden men hiervoor een tol moet betalen. Of het vervoer dan nog weer duurder gaat worden weet ik niet maar er werd wel geopperd om dan toch maar via Nederland op het laatste moment Duitsland binnen te rijden gezien de dure kosten. Gisteren enorm genoten van FC Emmen wat een geweldige pot voetbal, toch mooi dat ik een seizoenskaart heb kunnen bemachtigen dit seizoen en het is telkens genieten met de thuisduels, toch een mooie bezigheid in het stille seizoen. Afgelopen week ook nog de duiven er een paar keer uit gehad, maar dan alleen de duiven waar ik geen jongen van wil hebben, gevlogen hebben ze nauwelijks maar het is ook maar even om de vleugels te strekken. Als het weer het toelaat probeer ik ze komende week toch wat vaker los te laten. Gelukkig geen roofvogels gezien maar ze zijn er natuurlijk wel dus zodra ze het weten dat ik ze los heb zal ik ze wel te zien krijgen. Hier en daar zijn er toch al weer veel duiven gepakt. De jongen zullen er binnenkort ook uit moeten, heb er nu 20 afgezet en er komen de komende weken nog een aantal bij en dan ben ik weer klaar met de kweek voor mijzelf en kan het vliegseizoen beginnen. Zelf had ik liever gehad dat we later zouden beginnen zodat ook de werkende man/vrouw tijd genoeg heeft om zijn/haar duiven te trainen.  

Zaterdag 15-02-2020
Vandaag maar eens even wat duiven door de hand gehad en ik kan niet anders stellen dat ze top zijn superglad en ook niet teveel aangevet terwijl ze volop voer krijgen. Bij de weduwnaars liggen nu ook de eerste jongen uit de kwekers. Op een enkele na wil ik geen jongen uit de weduwnaars hebben, ik heb natuurlijk niet voor niets een kweekhok en daar wil ik zoveel mogelijk jongen van hebben zodoende kan ik ook mijn kweekbestand op een hoger nivo proberen te tillen. Ook hier geldt waar geen goede uit komen zullen het veld moeten ruimen. Ik heb een paar nieuwe kweekkoppels en daar heb ik veel verwachting van vooral de eerste jongen die er uit komen vind ik super mooi. De eerste ronde jongen zitten elke dag in de spoetnik om de omgeving te leren kennen, ze kunnen al naar buiten maar ik wacht daar nog even mee. Ze beginnen al volop te ruien en dat mag ik graag zien, zijn ze in ieder geval gezond.  Een stuk of 5/6 gaan naar hiervan naar de eenhoksrace en zullen begin april daar arriveren. Gisteren hoorde ik al weer van een duivenvriend die bijna dagelijks  zijn duiven eruit heeft dat de havik weer had toegeslagen. Ik heb ze hier nog niet gezien maar weet zeker zodra ik ze los heb deze ook hier weer gaan rondcirkelen. Er is ook weer een ophokplicht in Nederland maar dat geldt gelukkig niet voor onze duiven. Binnenkort zullen ook wij met de eerste trainingen een begin moeten maken, voordat je het weet hebben we de eerste vlucht in het verschiet. De beurs is niet meer voor mij weggelegd ik heb dat allemaal wel gehad en vind het eerlijk gezegd ook niet meer zo interessant . Volgend week nog wel even naar de open dag van team Koopman en lekker bijpraten met diverse liefhebbers uit binnen uit buitenland.  

Vrijdag 07-02-2020
Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen als ik zo op FB en in de media kijk hoe verziekt ons kikkerlandje eigenlijk is kan ik met geen pen beschrijven. Een vrouw in een scootmobiel overvallen door buitenlanders, verkrachtingen in de bus of metro door buitenlanders, Boudet die iets roept over Marokkanen, bakkers die hun moorkoppen anders gaan noemen omdat het teveel associeert met negers. Gedonder bij het NPO bestuur en een voorzitter die niet wil aftreden al met al ben ik het zo langzamerhand helemaal beu. Het is eigenlijk teveel om op te noemen wat er allemaal mis is hier bij ons. Rechters die niet willen straffen en politie die geen harde maatregelen meer mag treffen etc etc. Alles draait maar om een ding respect hebben voor iedereen die hier in Nederland een nieuwe toekomst op wil bouwen. Nou ik kan u vertellen dat zijn er maar een handje vol de rest profiteert van alle mogelijkheden die wij hun geven en lappen alles aan hun laars. Ik vraag mij wel eens af in wat voor land leven we eigenlijk, het mooie welvarende Nederland welke onze grootouders hebben opgebouwd gaat zo langzamerhand helemaal naar de verdoemenis. Er is nog een sprankeltje hoop en dat is bij de volgende verkiezingen dat het roer 180 graden wordt gedraaid willen we weer op de goede lijn kunnen zitten. Gebeurt dit niet dan is het in mijn ogen over en uit met welvarend Nederland. Maar goed ik zal erover op houden maar moest het gewoon toch even kwijt. 
Op eigen hok loopt het gesmeerd de eerste ronde jongen zitten al in de spoetnik en kunnen eigenlijk al naar buiten. Volgende week komt ook de tweede ronde uit welke zijn onder gelegd bij de weduwnaars. Hier en daar zie ik alweer liefhebbers die de duiven buiten hebben vliegen en dat kan natuurlijk ook met dit mooie zachte winterweer. Over het hele gedoe bij het NPO neem ik afstand en wil straks in april gewoon lekker genieten van mijn eigen duiven. Hopelijk krijgen we een prachtig seizoen met heel veel mooie vluchten. Iedereen alvast een goed weekend en neem ik nu voor de laatste keer een moorkop en vanaf volgende week zal het wel een roombol of iets dergelijks gaan worden.    

Zaterdag 25-01-2020.
Bij de weduwnaars wordt op dit moment druk gejaagd door de doffers en de eerste eitjes liggen er al zag ik vanmorgen. Dat komt goed uit want bij de kwekers is het idem dito ook hier de tweede ronde in zicht. De eerste ronde kan nu zelfstandig verder opgroeien en mag Anja zich hier verder over ontfermen. Uit de tweede ronde van de kwekers zullen enkelen worden uitgezocht voor de eenhoksraces.
Dit seizoen zit ik te overwegen om eens over te stappen op ander voer, ik was altijd groot liefhebber van Versele Laga, in mijn ogen een prima voer maar wil nu toch eens iets anders proberen. Zelf denk ik dat er niet echt slecht voer bestaat, alleen de bestanddelen verschillen hier en daar nogal. Eigenlijk wil ik het mijzelf zo gemakkelijk mogelijk maken en niet teveel hoeven na te denken. Maar of de resultaten anders zullen worden geloof ik niet maar een topliefhebber heeft mij wel de ogen doen openen hoe je eigenlijk goed kunt voeren.
Vanavond gaan we nog even naar onze vereniging voor de prijsuitreiking van de ringenrace van het Samenspel. Ook is nu nog de tijd om één of meerdere van uw topduiven op de foto vast te leggen, mocht u nog belangstelling hebben laat het even weten via de mail of het contactformulier voor een afspraak. Allemaal goed weekend alvast.  sprankeltje

.

Ook in Duitsland zit een topduif uit onze “Thomas” bij Schwarze- Laser. Deze duif vloog inmiddels al diverse prijzen bij elkaar waaronder 2x een 1e prijs en werd in 2017 2e bestes jahriges weibchen in de RV.