Laatste Nieuws

17-10-2022
Vandaag is dan de verkoop begonnen van al onze duiven. Het is even een raar gevoel dat je straks al je duiven van de hand gaat doen maar we hebben dit besluit nu eenmaal genomen. Ik ben er van overtuigd dat de kopers geen spijt krijgen als ze iets kopen, ik heb de beste duiven in de verkoop gedaan en wat mij niet aan stond hoort hier niet thuis. Het is zeker een gemis als je hobby er niet meer is maar de betrokkenheid zal er zeker blijven en zal mogelijk nog mee gaan doen op enkele eenhoksraces met duiven van vrienden. Bij huis is in ieder geval straks geen duif meer te vinden. Ik wens iedereen dan ook veel succes met de duivensport zolang die er nog is. 

19-09-2022
Vandaag maar eens weer een berichtje op onze site. We hebben alle vluchten alweer achter de rug en de rui is op dit moment in volle gang. De eindvlucht van de eenhoksrace in Duitsland (Espelkamp) is voorbij. Helaas dit keer geen vroege duif zoals in de halve finale (5e plek) maar wel een superverloop. De eindvlucht zou eigenlijk op 9 september plaats vinden maar vanwege het slechte weer was deze verplaatst naar 7 september vanwege de weersomstandigheden. Het bleek een goede beslissing van de 370 duiven zijn er 365 terug gekeerd op dezelfde dag een prima prestatie. De derde duif was een niet geactiveerde duif van een Nederland waardoor hij een prijs van zo’n 8.000 euro heeft mis gelopen. Altijd jammer maar ja de liefhebber bepaald zelf of hij wel of niet zijn duiven activeert. De koninginnenrit van de jonge duiven is bij ons in het water gevallen door vogelgriep. Heel vervelend want deze vlucht kijk ik altijd erg naar uit ook omdat we daar al 2x een 1e hebben gevlogen. Op dit moment ben ik druk bezig met de totale verkoop van al mijn duiven een hele klus en zal het zeker gaan missen. Je moet soms keuzes maken wat je zelf nog wilt en wij hebben deze keuze gemaakt om ons met andere dingen bezig te gaan houden. Wel zal ik nog indirect betrokken blijven met de duivensport door o.a. de fotografie en de eenhoksrace waar mijn voorkeur naar toe gaat. De verkoop vind plaats vanaf 17 oktober op duivennet voor de oude duiven zowel kwekers als vliegers. Later in december worden nog alle jonge duiven en enkele laten onder hamer gebracht. Zeker weten dat er iets moois tussen zit. 

07-2022
Afgelopen weekend de eerste test voor de jonge duiven. we vlogen vanaf Zutphen en ze zaten voor het eerst in de grote wagen. We hadden er 24 mee en gezien het weer waren de vooruitzichten prima. Dat de duiven in goede doen waren bleek al met de aankomsten. We vlogen een eerste in de club en het Samenspel en 19/24 vlogen prijs. ‘s Avonds nog 2 te gaan en de volgende morgen is er nog eentje terug gekomen dus de verliezen vielen erg mee. Heel anders dan bij sommigen in de club maar enkele liefhebbers meer dan het helft niet terug keerden naar de basis. Hoe het steeds maar gebeurt is geen vinger achter te krijgen de mest werd door sommigen nagekeken en niets te vinden en dan nog ondanks het vele opleren enorme verliezen het is gewoon niet te vatten waar het aan ligt. Ook hadden we nog een vlucht vanaf Chalons voor mij altijd een speciale vlucht waar ik goede herinneringen aan heb. Ook hier een moeilijk verloop en toch nog 5/9 in de prijzen. Onze topper de bulldog liet het een beetje afweten maar pakte toch nog zijn prijsje inmiddels 11/11 een geweldige doffer rechtstreeks uit topkweker “Barney”. Komend weekend de tweede trainingsvlucht en de laatste Vitesse en dan nog een keer een MF voor de ouden het is afgelopen. Je merkt aan de doffers dat ze er een beetje doorheen zitten ik hoop dat ze het nog 2 weken vol kunnen houden. Succes iedereen. 

24-06-2022
De laatste weken druk bezig geweest om de jongen in het gareel te krijgen en natuurlijk de africhtingen zijn in volle gang. Ze zijn nu al diverse keren in de mand geweest en het lijkt nog steeds goed te gaan, alhoewel afgelopen maandag zag ik het donker in. Na thuiskomst geen duif op de klep ik had ze in 2 groepen gelost met een tussen pose van een half uur. Na drie uur nog steeds geen duif terug en dan begint de angst er aardig in te sluipen van het zal toch niet weer. Op een gegeven moment kwamen er van de 2e groep een tiental thuis behoorlijk aan de latten zo te zien. Na lang wachten misten we ‘s avonds nog 5 stuks en in de loop van de volgende dag toch nog 4 terug en we missen er nog eentje, dus valt mee. Komende week gaan ze nog een paar keer de mand in en dan moeten ze er klaar voor zijn. Hier en daar hoor ik ook dat coli weer de kop op steekt gelukkig zijn wij hier nog verschoond van gebleven en hoop dat dit zo blijft. Morgen weer 2 vluchten op het programma een fondvlucht en vitesse. Onze 147 staat nog steeds tweede van de asduiven samenspel maar heeft vorige toch de eerste plaats moeten afstaan. Wat een kanjer is het altijd al een van mijn favorieten geweest. Iedereen succes 

5-06-2022
Inmiddels alweer een aantal vluchten achter de rug en het gaat nog steeds crescendo veel prijsduiven maar nog niet echt een kopduif. Gemiddeld toch 70 tot 80% prijs met een klein aantal duiven elke week. Vorige week op de Fond ook 2 uitgezocht op Sourdun en het is bijna niet te geloven alle twee in dezelfde minutt thuis met een 13 en 14e plaats in de club. Gisteren voor de derde keer Arlon op het programma. we hadden er 8 mee en 6 in de prijzen een beetje pech met de eerste hij ging naar de klep van het jonge duivenhok en ik wilde hem naar de andere klep loodsen waarna hij weer opvloog toch een aantal minuten verspeeld hierdoor maar met een 4e plaats toch zeer tevreden, het was een zware vlucht met NO wind. De eerste duif was een mooie doffer uit “Der Thomas” x dochter “Olympic Jan”. Komende week dezelfde twee mee op de fond en de rest mag weer een vitesse vlucht afwerken.

01-05-2022
De kop is er af inmiddels hebben we 2 vluchten gehad en ik ben niet ontevreden. De eerste vlucht 8/12 en de tweede vlucht 7/12 in de prijzen. Helaas nog geen hele vroeg duif maar misschien komt het nog. Waar ik wel erg van baalde was dat er voor de eerste vlucht al 5 duiven het slachtoffer waren van duiven die of door de roofvogel zijn gepakt of in de draden etc. eentje lag inderdaad onder de draden en zoals meestal een van de beste jongen doffers van vorig jaar. we spelen alleen met doffers alhoewel ik ook belofte volle duivinnen heb zitten. De vorm is er nog duidelijk niet en met het tuinhok moeten we toch eerst warmer weer krijgen voordat onze duiven enigszins vorm beginnen te krijgen.  Enkele weken terug heb ik de jongen voor de eenhoksrace weg gebracht en ook van de liefhebbers die hier hadden aangeleverd. Een mooi aantal van 34 stuks. Hier heb ik zin in het bijwonen  van de aankomsten op de eindvlucht. De jonge duiven beginne zo langzamerhand prima te trainen kijken of we genoeg over kunnen houden we gaan het zien.

28-02-2022
We zijn nog maar net een beetje van het Covid virus af en komt het volgende wereld schokkend nieuws naar buiten. Rusland valt Oekraïne binnen, tjonge wat een deceptie, de leider van Rusland heeft zich van zijn slechtste kant laten zien om zomaar bij Oekraïne binnen te vallen. Massa’s mensen zullen hier de dupe van worden het is gewoon met geen pen te beschrijven. Ik betuig mijn medeleven met de mensen die in angst moeten leven met het binnendringen van de vijand. Ik hoop dan ook dat er snel een einde aan komt en de mensen ter plekke weer een normaal leven kunnen opbouwen. Gezien de vastberadenheid van de barbaarse Poetin denk ik dat hij tot het uiterste zal gaan. Een 3e wereldoorlog ligt op de loer, hopelijk komt het niet zover.
Dan de duiven ze zien er goed uit en ik heb deze week de eerste ronde afgespeend. Nu liggen er nog een aantal voor de OLR OWderby en nog enkele uit de kwekers en dan is het kweken in eerste instantie voorbij. Langzamerhand kunnen we ons weer opmaken voor een nieuw vliegseizoen alhoewel ik er nog niet zoveel zin in heb met de huidige gebeurtenissen. Wel heb ik het vliegprogramma voor 2022 gezien en dat ziet er goed uit vind ik zelf.  

17-01-2022
We zitten alweer een tijdje in het nieuwe jaar 2022 en nog steeds overheersen de coronaperikelen. een ding is duidelijk hier komen we nooit meer vanaf. Ik hoor ook weinig nieuwe dingen in de duivensport misschien ook omdat ik mij er niet meer zo in verdiep. Waar ik wel blij van word is het grote aantal aanmeldingen voor de eenhoksrace waar ik agent van ben. Bij de OW derby inmiddels al een dikke 900 aanmeldingen dus nog een aantal te gaan en het zit vol. Leuk is dat dit jaar ook een Nationale competitie onder de Nederlanders wordt gespeeld omdat we al meer dan 10 deelnemers hebben. Ik ben inmiddels begonnen met de kweek en leg de eieren van de kwekers onder de vliegduiven. Daarna ga ik de kwekers nogmaals uit elkaar halen en begin februari opnieuw koppelen om er een aantal voor de eenhoksrace groot te laten brengen. Ik heb al een paar mooie koppels in gedachten. Het voelt wel een beetje raar dat dit mijn laatste jaar gaat worden met duiven, ik zal het zeker gaan missen maar gelukkig zijn er nog genoeg vrienden waar ik een kijkje kan nemen. Zodoende blijf ik toch nog betrokken bij de duivensport. Wel wil ik nog doorgaan met de eenhoksraces, maar geen duiven meer bij huis dat is afgelopen, zodoende kan ik alles volgen op internet en is de hele verzorging van de duiven in andere handen. We gaan het zien hoe het verloopt en ik hou u uiteraard op de hoogte. eerst nog maar eens dit jaar afwachten met de vluchten.   

16-12-2021
Het loopt alweer naar het einde van het jaar 2021, een jaar met veel beperkingen door de corona. Het lijkt er op dat we dit nooit meer kwijt raken en jaarlijks terug zal keren. Ook de duivensport zal hier onder lijden, gezelligheid, samen komen, activiteiten regelen etc. kan niet zo maar weer worden geregeld. Inkorfschema’s in elkaar zetten en iedereen op een vaste tijd laten komen, nu vind ik dit nog niet zo abnormaal en bevalt mij eigenlijk wel goed. Je hebt in ieder geval niet de liefhebbers die al uren van tevoren bij het clubhuis arriveren om als eerste in te korfen. 
Afgelopen vrijdag stond onze “Champagne” op het voorblad van Het Spoor Der Kampioenen. Mooi natuurlijk en het is ook een topduivin, zo vloog ze afgelopen jaar als jaarling nog een 4e prijs op de rampvlucht vanuit Sens. Ze mag nu verder als kweekduivin om zich te bewijzen. we gaan er nog een paar jongen uit kweken die naar eenhoksraces gaan, kijken of ze daar ook goed uit de verf komen. Iedereen alvast fijne feestdagen en gelukkig maar vooral coronavrij 2022. 

5-12-2021
Vandaag is het pakjesavond niet dat ik daar aan mee doe maar voor de kinderen toch altijd iets om naar uit zien. De echte zwarte Piet kom je al bijna niet meer tegen jammer gewoon dat dit oer-Hollandse kinderfeest naar de verdoemenis is geholpen. Vandaag is het ook nog steeds code rood in Nederland ivm de corona. Dit is toch wel een groot probleem aan het worden en ik vraag mij af of we hier ooit vanaf gaan komen. Zolang er van die “angsthazen”, “complotdenkers” of hoe je ze ook noemen wil, het juist deze mensen zijn die overal tegen aan trappen en dat het geen zin heeft om je in te laten enten maakt mij eerlijk gezegd boos. Elk uur zitten ze te zoeken naar negatieve berichten waarom vaccineren geen zin heeft en dit dan te plaatsen op internet. Juist deze mensen moeten zich eens achter de oren krabben hoe het kan dat het virus in stand wordt gehouden. Al die ophef telkens maar weer en dan maar zeggen dat de helft op de IC gevaccineerden zijn 50 – 50 en dat kan wel kloppen maar ze vergeten één ding dat wel 85% van de bevolking gevaccineerd is dus de werkelijke verhouding is toch even anders, (misschien voor deze toch even een bijscholing rekenen doen) Van mij mogen ze het verplicht stellen dat iedereen wordt gevaccineerd en anders ben je nergens meer welkom. Het klinkt hard maar het begint er op te lijken dat dit de enige manier is om het de kop in te drukken en alles weer een beetje op het oude normaal te doen krijgen. Op den duur kan dit nog wel eens een tweedeling opleveren wat eigenlijk niet zou moeten kunnen in Nederland. 
Op eigen hok:
Hier gaat het prima, de duiven zien er geweldig uit afgelopen maand nog een paratyfus kuur van 3 weken gedaan en nu maar kijken hoe ze er verder de komende maand voor staan. Ik heb nog niet de intensie om kweekkoppels op papier te zetten ik zie wel wanneer ik het eraan toe heb. De laatste jaren is mij opgevallen dat het meest de latere jongen van de 2e of 3e broed juist de duiven zijn die overblijven op ons hok. Eerlijk gezegd besteed ik ook weinig tijd aan de duiven, af en toe neem ik eens eentje in de hand om te kijken of ze niet te zwaar zijn. Voor de vroege kwekers alvast succes en dat iedereen een koppeltje mooie jongen mag overhouden bij het begin van het nieuwe seizoen.

09-11-2021

De laatste tijd enorm druk met foto’s maken, het is te merken dat de duiven allemaal behoorlijk door de rui zijn. Zelf merk ik dit ook en ben altijd blij dat het minder aan het worden is wat gevederte betreft. De verkopen lopen weer overal als een tierelier en wie nog wat bij wil kopen voor de kweek moet nu zijn slag slaan. Omdat we volgedn jaar toch stoppen met de hobby koop ik natuurlijk niets meer bij. Wel heb ik nog in de zomer een paar prachtige duiven gekweekt uit mijn beste koppels. Eentje hiervan is een zoon kan ook nog een dochter zijn uit “Der Thomas” x een dochter uit de Olympiade doffer van Jan Bafia  in Potznan. Van moeders kant via Chr. Mazur het beste van Jos Thoné. (zie bijlage) 

25-10-2021
Eindelijk de fut gevonden om maar eens weer iets op de site te plaatsen, niet dat er veel nieuws is maar gewoon voor mijn trouwe volgers. Op duivengebied is er weinig tot geen nieuws of het moet al gaan om de nieuwe rayonindeling voor komend jaar. Hoe het er precies uit zal zien weet ik ook nog niet maar dat de lijnen anders getrokken zullen worden is een feit. Dit komt mede door de nieuwe richting van lossing. Door de enorme afname van het aantal leden zullen er vast en zeker rayons worden samengevoegd of verdeeld in grotere rayons is mijn gedachte. Voor mijzelf maakt het niet meer uit omdat volgend jaar ook voor mij het laatste jaar gaat worden dat ik duiven hou. Zoals velen van ons hang ook ik de duivensport aan de wilgen, ik kan niet meer de energie erin steken die het dagelijks kost. Daarnaast wil ik ook niet meer afhankelijk zijn om altijd maar voor de duiven thuis te blijven, ik probeer indirect wel met de sport verbonden blijven door af en toe de aankomsten te zien bij één van mijn duivenvrienden. Misschien dat ik nog wel blijf meespelen met eenhoksraces,  wat mij wel aantrekt. De invulling hiervan loopt wel steeds door mijn hoofd en ik zal dan ook bekijken hoe ik hieraan kan meedoen. Waar ik nog plezier aan heb is de duivenfotografie deze zal ik nog wel blijven doen omdat dit in de winter een mooie hobby voor mij is. 
De najaarsbeurs in Houten ben ik ook niet geweest en heb ook nog niemand gesproken die erheen is geweest. Ik vraag mij hoeveel liefhebbers er nog naar toe zijn geweest. 
Waar ik mij al een hele lange tijd aan erger is dat er mensen zijn die dagelijks een negatief beeld laten horen op de media over corona. Deze groep onbenullen willen het liefst dat niemand zich laat vaccineren tegen dit vervelende fenomeen wat corona heet. Blijkbaar hebben ze nog steeds niet door dat juist dit de mensen zijn die het virus in stand proberen te houden. Het is net als bij duiven als niet al je duiven vaccineert is de kans groot dat er enkelen  ziek worden met alle gevolgen van dien. Als ze het dan niet willen moeten ze zelf weten maar zadel niet iedereen ermee op door in welke vorm hoe dan ook dagelijks er op in te gaan. Gelukkig is het maar een kleine groep die daar een andere mening over heeft, misschien als ze in de toekomst zelf op de IC terecht komen  er toch anders over gaan denken de tijd zal het leren. Zoals het nu lijkt kunnen we zo maar weer in de volgende lock-down terecht komen de vraag blijft dan ook willen we dit of niet. 

02-10-2021
De rui zit er flink in en het wordt weer tijd om nieuwe donsbedden in elkaar te fransen tenminste als ik het grote aantal veren zo kan overzien. We hebben de duiven gescheiden en er is al een grote voorselectie geweest wat er zoal van de hand kan. We hebben ze er al enkele weken niet meer uit gehad en vooral bij de jonge duiven gaat het hard met de pennen, regelmatig zie ik dat er twee gelijk worden gegooid. 
Toch hebben we nog twee vluchten voor de boeg namelijk bij de Mira (Portugal) waar komende week de halve finale staat gepland en een week later de finale. We hebben nog steeds drie in de strijd en deze zullen het moeten doen. We hopen natuurlijk dat het een paar mooie vluchten zullen worden met misschien nog wel een kopprijsje. Van de 1500 duiven zijn er nog een dikke 900 over. Steeds meer hoor ik dat de grap er behoorlijk afgaat bij de liefhebbers. Het is niet meer zoals vroeger de gezelligheid het elkaar gunnen en noem maar op. Ik kreeg te horen dat door de nieuwe indeling, mede door een zuidelijke lossing de lijn dwars door Hoogeveen komt te liggen. Een liefhebber zou daardoor in het Rayon van Staphorst zitten. Ook een reden voor hem er dan maar mee te stoppen. Ook ik heb mij voorgenomen dat volgend jaar ons laatste jaar is dat wij nog meedoen en daarna alles van de hand te doen. Ik heb er eigenlijk niet  zoveel zin meer in, Anja en ik willen toch wat meer gaan reizen nu het nog kan. Iets wat mij wel interesseert zijn de eenhoksraces. Geen gedoe bij huis en je kunt gaan en staan waar je wilt. Daarom zit ik er ook te denken om daar dan nog wel aan mee te doen en hoe ik daar invulling aan zal geven weet ik nog niet precies maar daar is nog tijd genoeg voor om alles op een rijtje te zetten. 
De fotografie voor duiven wil ik nog wel blijven doen, zodat ik indirect toch nog met de duivensport betrokken ben. Iedereen veel succes met de ruiperiode en voor de vroege kwekers de voorbereiding voor de winterkweek.

16-09-2021
Maandag en dinsdag naar de OLR Astaubenderby geweest in Gardelegen (Dld) om de eindvlucht mee te maken. De duiven zijn niet in Venlo gelost wat in eerste instantie de bedoeling was maar in Moers op 340 km. Op zich een verstandig besluit met een ZO wind was de afstand ver genoeg. Om 10.00 uur waren ze gelost en tegen 15.43 uur vielen de eersten op de klep, dat het zwaar was zag je dat sommigen bijna niet op de poten konden staan. De snelheid van de eerste duif zat op 989 mpm. en dan weet je dat ze niet met grote massa’s aankomen. Omdat het hier om de asduiven gaat hadden we op de laatste vlucht nog kans om enkele plaatsen te stijgen. We stonden al een keer derde, maar door de voorlaatste vlucht waarin we geen prijs behaalden zakten we naar de 15 plek. Nu met de eindvlucht kregen we toch onze eerste duif in de prijzen de 21-823 en hierdoor hadden we uiteindelijk de 8e asduif van alle concoursen en tevens eerste Nederlander. Geweldig mooie prestatie en deze duif komt uit onze “Bully Boy” (Vandenabeele) x “Golden Girl” (dochter “Der Thomas”) We hebben een paar mooie dagen gehad en het is een prachtige omgeving met veel natuur en bosrijk. ‘s Winters komen hier vel Nederlanders om er te gaan jagen op wilde zwijnen. Erg gemoedelijk allemaal en veel nieuwe contacten opgedaan met toch nog wel veel jonge duivenhouders wat mij enigszins verbaasde. Het zit er op en we hebben alleen nog een paar duiven in Portugal zitten, waar volgene maand de eindrace zal plaats vinden. Ook hier veel verliezen bij de laatste trainingsvlucht meer dan 500 duiven niet terug op de hokken. We gaan ze nu selecteren en op naar het volgende laatste seizoen voor ons in ieder geval.

12-09-2021
De laatste vlucht de Grand Prix der Junioren is voorbij. Zelf vind ik dit een van de mooiste vluchten van het jaar en ook nu hadden we een vroege duif, helaas net niet genoeg voor de eerste prijs maar met een 15e plaats in Afd. 10 en 11 tegen 5751 duiven is dit toch even een mooie opsteker. Het weer zat niet echt mee veel buien en bijna geen zonnetje te zien, enkele duiven kwamen zeiknat terug gelukkig hebben ze vanaf de lossing nog redelijk weer gehad. Deze duif de 21-1736552 is een dochter uit “Der Thomas. De moeder komt van de Gebr. Bolk uit de lijn van hun “Champ” één van de toppers op hun hok. De eerst duif kwam uit het NO aangestormd en draaide om het hok gelijk op de klep dus geen seconde verspeelt. Gisteravond kwam tegen 20.15 uur nog eentje terug in het donker en vanmorgen viel de laatste op de klep. Op zich kunnen we tevreden zijn over het jonge en oude duiven seizoen. We gaan het volgend jaar nog een keer proberen en heb nu keuze genoeg van wat er is overgebleven de aanvulling is er in ieder geval en dat is wel eens anders geweest. 
Volgende week is er nog de eindvlucht van de Astaubenderby waar we ook nog steeds twee in de strijd hebben. We gaan het zien hoe dit verloopt en misschien kunnen we daar nog als afsluiting een mooie herinnering aan over houden. Alle winnaars in ieder geval gefeliciteerd. 

06-09-221
Dit keer geen vlucht voor ons in Nederland maar eentje bij de eenhoksrace in Duitsland de finale van de OW Derby. Even een paar dagen er tussen uit en kijken naar de aankomsten. Geweldig weer en nadat de mist was opgetrokken kon het een prachtige vlucht worden, maar wel een hele zware met kopwind. De duiven waren gelost in Boczow (Polen) op een afstand van 427 km. De sfeer zat er goed in en met de nodige gasten en halve liters werd het erg gezellig. Snel nog even een weddenschapje afsluiten betr. de aankomsten en daarna begon het wachten. Ik had zelf gedacht nadat ze om 8.30 gelost waren dat de eersten tegen 16.30 zouden arriveren. De eerste 5 kwamen tegelijk tegen 16.45 uur en liepen redelijk snel naar binnen, toen begon het wachten één voor één kwamen ze aanzetten en gelukkig kregen wij er ook eentje op de 27e plaats wel de eerste Nederlandse duif. Ik kan niet anders zeggen dat alles super geregeld was en erg gezellig. Veel nieuwe contacten opgedaan en we gaan volgend jaar zeker weer meedoen. ik heb zelf geholpen met inkorven en kan niet anders zeggen dat alle duiven er ontzettend goed uit zagen met voldoende gewicht voor zo’n zware vlucht. Op naar volgende week de laatste jonge duivenvlucht nl. de koninginnenrit van de jonge duiven Chalon en Champagne voor ons al twee jaar op rij een succesvolle vlucht. Iedereen succes en goed weekend

Update Astauben derby:
Vandaag de 3e prijsvlucht en wat ik eigenlijk nooit gedacht zou hebben voor de 2e keer op rij een

1e plaats, dit keer met een een jonge duif uit “Bully Boy”x Golden Girl de 21-823. Het wordt gewoon beangstigend hoe goed ze het daar doen op OLR.

30-08-2020
De vlucht vanuit Reims kan de boeken in als één van de zwaarste jonge duiven vluchten anno 2021. Loodzwaar was het met een stevige kopwind voor ons 436 km en in het noordelijke gedeelte nog een stuk verder. Ik had gelijk al door dat dit veren zou gaan kosten. Onze eerste drie duiven alweer binnen een paar minuten maar helaas net iets te laat. Ons percentage lag nog wel op 50% dus daar moeten we dan ook tevreden mee zijn. Vorige week kwamen ze super nu weer iets minder. Dat het loodzwaar was kon je aan de aankomsten zien grote gaten tussen de duiven en een concoursduur bij ons in de club van bijna 1,5 uur dat zegt natuurlijk genoeg. Sommige verenigingen moesten zelfs de volgende dag nog doorklokken. Na het afslaan misten we er nog 5 en eentje is zondagmorgen nog terug gekomen. Vandaag nog een meevaller een prachtige doffer uit onze “Thomas” kwam ook nog terug verloren op Arlon, hij had de poten behoorlijk zwart en het leek erop dat hij niet binnen had gezeten. Ook onze eerste duif was net als vorige week de 551 een dochter uit “Der Thomas”, deze duiven doen het vooral goed als de afstand wat verder gaat.
Eenhoksrace:
Komende vrijdag is het dan zover dat de eindvlucht van de OLR OWDerby plaats gaat vinden. De duiven zullen worden gelost vanuit Polen op een dikke 430 km en de verwachting is een stramme kopwind, daardoor zal de snelheid niet echt hoog liggen. We hebben nog twee in de strijd en hopelijk gaat er eentje een kansje pakken. wel spannend natuurlijk en we gaat het op de voet volgen. komend weekend laten we schieten en gaan enkele duiven voorbereiden op de Koninginnerit der junioren Chalons en Champagne. Hier hebben we natuurlijk goede herinneringen aan namelijk de afgelopen twee jaar waren we hier eerste. Of we dat kunnen evenaren weet ik niet maar we gaan ons best doen in ieder geval. Succes allemaal.

24-08-2021
Update!! Even een korte update betreffende de OLR Astauben in Duitsland. Vandaag de 2e prijsvlucht vanaf Minden op 165 km met een geweldige 1e plaats (team Janja) met de 21-827. Deze duif komt uit onze topkweker “Der Thomas” x een duivin Gebr. Bolk. Nog een paar vluchten en dan op naar de finale.

22-08-2021
Gisteren een JD vlucht met voor het eerst 2 nachten mand, na vorige week hadden we een slecht verloop dus ook gisteren waren de verwachtingen niet al te hoog. Het zou prachtig vliegweer worden maar zaterdagmorgen zag ik al vrij  snel da het nog wel eens tegen kon vallen. Eerst dikke mist en later een lucht wat in mijn ogen niet optimaal was voor een goed verloop. Nadat de eerste duiven gevallen waren kregen we drie duiven tegelijk die pal uit de noordkant kwamen. Ze pakten in onze sterke club de 8, 11, en 12 plaats. Onze eerste aangewezen viel ook als eerste op de klep eentje uit onze Thomas x moeder Gebr. Bolk. De duiven kwamen niet aan en touwtje en overal waren nog veel duiven niet thuis, dit komt ook door de ZO wind altijd een gevaarlijke wind voor JD en wat te denken van een gezamenlijke lossing met Friesland waar in principe niemand op zit te wachten. Ik heb tenminste nog niemand gesproken die hier voorstander van is. Wij missen er nog 3 en gezien het weer denk ik dat er niet veel nakomen vandaag.
Afgelopen vrijdag ook de 3e hotspot bij OWDerby dit keer een loodzware vlucht met kopwind. Dat het verloop groot was bleek wel uit de aankomsten. Eentje van ons zat nog wel bij de tweede kopgroep maar de rest moest hard werken om thuis te komen. We missen er nog 1 en hebben nog 4 in de strijd voor de laatste 2 vluchten. Dat er relatief weinig duiven verloren gaan is wel een teken dat ze in zeer goede doen zijn. Ten opzichte van andere OLR is hier het aantal verliezen een stuk lager dan bij andere races. we gaan het afwachten en de spanning loopt inmiddels wel op.
Een positief tintje dit weekend was zeker dat mijn cluppie FC Emmen de eerste drie punten gepakt heeft en nu maar doorgaan. Nog een paar vluchten en het zit er alweer op dus ook hier nog even doorpakken.

15-08-2021
Eindelijk een keertje de weergoden die mee werkten voor een mooie vlucht. Achteraf bleek dat er ook nog duiven doorweekt waren op zich hadden wij daar geen last van. Met een krachtige ZW wind opnieuw hoge snelheden. Bij ons was het letterlijk bagger duiven kwamen veel te laat wel alles terug maar helaas niet vroeg genoeg. Het zit er even niet in en ik had echt gedacht dat ze behoorlijk in goede doen waren gezien de traningsactiviteit. Blijkbaar is dit ook geen garantie, onze eerste duif was er wel eentje  uit “Der Thomas” de rest volgde vrij snel. Toch ook weer veel duiven die de weg kwijt waren. Zo had een vriend van mij nog geen veer gezien toen ik er al een stuk of tien had, terwijl hij zo’n 10 km dichterbij zit. Ook bij hun in de club grote verschillen.
Dan afgelopen vrijdag de 2e Hot Spot in Duitsland en opnieuw een duif van ons bij de top op een 13e plaats zat hij wel in de kopgroep. Ik kan niet anders zeggen tot nu toe doen ze het uitstekend en gelukkig alle 5 weer terug. Ook bij de astauben derby hebben we nog steeds 4 in de strijd, volgende week zullen ze daar ook met de 1e prijsvlucht beginnen, we wachten het met spanning af. Wel mooi dat je tegenwoordig de aankomsten allemaal live kunt volgen is ook een mooi stukje duivensport. Dan hebben we nog een zestal duiven bij de Mira zitten met een Duitse sportvriend, hier zijn ze inmiddels ook begonnen met het opleren vanuit de wagen. De eindvlucht hier is op 16 oktober dus nog tijd genoeg om ze goed voor te bereiden op de eindvlucht. Volgende week gaan de duiven voor2 nachten de mand in eens kijken hoe ze hier doorheen komen. Succes aan een ieder tot de volgende keer.

08-08-2021
Afgelopen weekend voor ons een dubbelbeeld vwb de vluchten. Wij hadden er namelijk een drietal vluchten waarvan er twee bij eenhoksraces en natuurlijk de JD vlucht vanaf Weert. Bij de astauben derby was het blijkbaar moeilijk om de goede richting te vinden, hier ook weer een 50 tal duiven niet teruggekeerd, wij hadden het geluk dat al onze 4 duiven wel thuis gekomen zijn.

Dan de 1e Hot Spot vlucht bij de OWDerby op 157 km. De duiven zijn prima in orde en wij mochten ons gelukkig prijzen met een prachtige 3e plaats waar we uiteraard zeer tevreden over zijn. Ik moet wel eerlijk bekennen je moet ook een beetje geluk hebben welke duif het eerste binnen komt maar de klok bepaald uiteindelijk de uitslag. Hier ook bijna geen verliezen, volgende week de 2e Hot Spot race. Deze duif komt uit een zoon van onze topkweker “Barney” de moeder is een dochter uit de “Olympic Jan”  de bronzen winnaar  van de Olympiade in Poznan.
Dan hadden we gisteren een vlucht vanaf Weert, er werd al aangegeven dat we mogelijk een vroege lossing zouden krijgen i.v.m. de weersomstandigheden later op de dag. Het was prachtig vliegweer en eerlijk gezegd had ik er meer van verwacht. Met een 12e plek in de club en te lang voordat de tweede aankwam draaien we 7/20 in de prijzen voor mij te weinig vind ik zelf. De eerste 6 plaatsen waren opnieuw voor de Comb. Kroesen die ze werkelijk aan een touwtje heeft de laatste weken. We hebben natuurlijk nog een aantal vluchten maar het moet en kan beter in mijn ogen. Na het lichten van de klokken zag ik tot mijn verbazing dat er nog een achterblijver van vorige week was terug gekeerd wel broodmager en zal niet meer mee kunnen ben ik bang voor. We gaan ze proberen op en top te krijgen voor komend weekend en we zullen zien hoe het verloopt op vlucht drie. Succes allen.

02-08-2021

Zaterdag was de eerste officiële wedvlucht JD vanaf Gennep welke telt voor de punten. Het spel is nu dus echt begonnen. Zelf zag ik het zaterdagmorgen donker in met regen en onweersbuien en een stormachtige wind (6 Bft) waarvan van tevoren wel gezegd kon worden dat er veel duiven te ver zouden doorvliegen. Dat was zeker het geval nadat de eerste duiven gearriveerd waren zag ik al dikke koppels terug komen uit het noorden. Ook dit keer overal weer grote verliezen. Ondanks dat de duiven slecht naar beneden wilden komen hebben we toch goed meegedaan in de club en in de afdeling met 14/25 mogen we tevreden zijn. Wat wel opviel was dat de duiven welke vorige week allemaal prijs vlogen er nu niet aan te pas kwamen.  Zaterdagavond stond de teller op 21 en zondagmorgen nog eentje terug gehad en daar bleef het dan ook bij. Ik hoorde dat er bij sommigen zeker een 10 tal stuks zijn achter gebleven. Extreme verliezen dit jaar bij jongen en je kunt het bijna niet meer bijhouden op de media of je leest erover. Het extreme weer zal hieraan ook invloed op hebben, telkens als het zaterdag is wordt het blijkbaar geen duivenweer. Het zit iedereen behoorlijk tegen de laatste tijd. Sommigen gaan alleen nog duiven op de natour spelen, zelf ben ik hier geen voorstander van bij mij moeten ze zo veel mogelijk in de mand. Als we straks samen met de Friezen gaan lossen zal de teller nog wel verder naar beneden gaan vwb de verliezen of we moeten het geluk hebben dat het week in week uit W of ZW wind is. Voorstander ben ik er niet van en volgens mij niemand ook in Friesland staan ze niet te springen om samen met afd. 10 te lossen. 

Bij de OW Derby de laatste oefenvlucht vandaag op 100 km alles terug in korte tijd en weer drie stuks bij de eerste 100 aankomsten. Toch een mooi vliegprogramma vanuit het oosten, misschien dat wij daar in de toekomst ook maar eens aan moeten denken. Komend weekend staat volgens mij Venlo op het programma maar eens kijken of we ze er weer klaar voor krijgen. Succes allemaal.

30-07-2021
Vandaag een mooie oefenvlucht op 80 km bij de OWDERBY. Gisteren zaten onze duiven er goed bij en vandaag vliegen we met 3 bij de eerste 50 en onze 1e duif pakt een 3e plek. Ze doen het prima tot nu toe. Gisteren bij de Astauben derby pakten we ook al een 1e op een trainingsvlucht.

26-07-2021
Wat er de laatste tijd toch met het weer aan de hand is vind ik onbegrijpelijk. Het is bijna niet mogelijk om een normale vlucht te houden op de zaterdag. Afgelopen weekend een prima beslissing om uit te wijken naar de vrijdag. Ik snap dat het voor sommige werkenden een probleem is maar we moeten toch ook kijken wat goed kijken wat het beste voor de duiven is. In de media wordt er flink op los geschoten v.w.b. een vrijdaglossingen aan de andere kant bestaat meer dan 90% van de leden uit pensioen gerechtigde leeftijden dus waar maken we ons dan druk om voor die paar keer per jaar dat we vrijdags vliegen. Als er op zondag wordt gevlogen komt bijna heel Staphorst in opstand en ga zo maar door. Wij hadden voor het eerst 26 jongen in de mand, dus wel even spannend hoe het verloop zou zijn. Op zich tevreden met drie stuks die niet thuis zijn gekomen, als ik dan hoor dat er hier en daar bijna geen duif het hok heeft bereikt mag ik mijn handen dicht knijpen. We hebben wel twee duiven in de lappenmand waarvan er eentje tegen de draden heeft gezeten en de andere zondagmiddag is teruggekeerd. Soms vraag ik mij wel eens af of deze mensen de duiven wel gezond hebben, jonge duiven keren alleen huiswaarts als ze super gezond zijn. Komende zaterdag de 1e wedvlucht vanaf Gennep, maar zoals ik het nu kan bekijken wordt het opnieuw moeilijk om een gaatje te vinden, ik weet het is nog vroeg maar ik heb te doen met de LC die telkens voor een bijna onmogelijke taak staan.
Vandaag ook weer oefenvluchten bij de OLR in Duitsland hier ook nog veel duiven niet terug. Bij de astauben derby kwamen zojuist onze laatste 2 nog terug en bij de OW derby op 70 km missen we er nog twee, terwijl vorige week dezelfde losplaats alle 5 op tijd terug waren. Misschien dat er vanavond of morgenvroeg nog een paar bij komen we gaan het zien.

Maandag 20-07-2021
Vandaag de jongen voor de laatste keer in de mand gehad komende zaterdag moeten ze er klaar voor zijn. Van amper 40 km in één keer naar 137 km. Op zich een hele sprong maar als ze goed zijn kunnen ze dit aan in mijn ogen. Het gaat niet om de afstand maar om de oriëntatie van de duif. Wat mogelijk nog roet in het eten kan gooien is het weer met een oostelijke wind ben ik bang dat ze langs het IJsselmeer trekken en daarna terug moeten naar de oostkant. De snelheid zal zaterdag bij de Staphorsters het hoogst liggen vermoed ik. Gelukkig gaan we nu nog niet samen lossen met de Friezen maar het zit eraan te komen, wat een afgang om met JD gezamenlijk te gaan lossen. We hebben overal al veel verliezen maar dat zal nog wel een graadje erger gaan worden met een totale lossing en dan ook nog onder de noemer we gaan eens kijken hoe dit verloopt. Voor mij betekent dit een afgang die zijn weergave niet kent. Maar  goed ik ben gelukkig geen bestuurder en het zal mij ook niet verbazen als straks met een komende vergadering er harde klappen zullen gaan vallen.
Onze 5 duiven op de eenhoksrace doen het toe nu toe prima bij de laatste vlucht hadden we er 4 bij de eerste honderd, ook hier al weer enkele duiven weg. Iedereen heel veel succes met de 1e jonge duivenvlucht hopelijk zonder teveel verliezen we gaan het zien.

Maandag 12-07-2021
Afgelopen zaterdag voor ons de laatste vlucht met de oude duiven alweer en als we dan kijken wat voor vluchten we gehad hebben dit jaar is het echt schrikbarend. Chalons en Champagne stond op het programma voor deze vlucht altijd goede herinneringen aan gehad met de vooral de jongen en 2x een eerste. Dit keer hadden de doffers er blijkbaar zin in want we beginnen met een 2e in de club en een “clean sweep” met 6 mee en 6 in de prijzen. Binnen en half uur alle 6 terug. Onze 20-147 een volle broer van de 20-142 die als jong een eerste vloog op hetzelfde station viel als eerste op de klep. Een geweldige doffer die al 6x prijs vliegt op de midfond. Uiteindelijk kunnen we dit seizoen nog goed afsluiten met de ouden.

We gaan ons nu richten op de jonge duiven altijd een van mijn favoriete discipline in de duivensport. We hebben ze al enkele keren in de mand gehad maar moeten nog een paar keer weg voordat het spel op de wagen begint. Ik weet niet wat het is maar telkens vertrouw ik het weer niet helemaal erg drukkend en geen helder zicht. De lucht is de laatste tijd verziekt en dit zou ook een mogelijkheid kunnen zijn dat er zoveel jonge duiven verloren zijn gegaan. Het vreemde is bijna niemand hoort  waar deze verdwaalde duiven zich bevinden. We zijn er ook een stuk of wat kwijt en dan gewoon bij huis onvoorstelbaar, ik kan mij niet voorstellen dat dit allemaal door de roofvogels komt maar invloed heeft het zeker. De jongen zien er tot nu toe top uit het trainen wordt iets minder ook omdat er hier en daar koppeltjes gevormd worden.
Bij de eenhoksraces beginnen ze ook volop met opleren, bij de ow derby hebben we er nog steeds 5 in de strijd evenals bij de astauben derby. Van de Mira in Spanje heb ik nog niets gehoord maar daar zal de eindrace ook pas later in het seizoen worden gehouden. We blijven het volgen en iedereen succes met de jongen alvast met mooie vluchten en weinig verliezen.

Maandag 10-6-2021
We zijn inmiddels een 2 tal weken verder en bij dit schrijven hoorde ik niets anders dan ik heb de hokken leeg, ik ga ermee stoppen en zo kan ik ik nog wel meer zaken opnoemen die de duivensport niet ten goede komen. Twee weken terug een fondvlucht vanaf Sens en de laatste Vitessevlucht vanaf Sittard. Twee vluchten die veel liefhebbers op het netvlies gegrift blijven en waar duizenden zo niet meer duiven verloren zijn gegaan. Wat een drama en wat een slecht beleid van onze lossingscommissie. Convoyeurs en chauffeurs zagen het niet zitten om te lossen maar de LC dacht daar blijkbaar anders over. Dan kun je jezelf afvragen waarom er dan convoyeurs zijn. Liefhebbers met lege hokken als gevolg en heel goede duiven weg, zoals ik het nu hoor hebben de meesten nog geen 50% of meer duiven thuis gekregen, ook bij de vlucht vanaf Sittard waren veel achterblijvers. volgens de weersberichten van verschillende sites was het in mijn ogen onmogelijk om te gaan lossen. Zelf zijn we er nog twee van de vier kwijt van Sens en dit zijn zeker niet de minsten.
Waar men zich ook aan ergert is het samen lossen met de Friezen, volgens mij funest voor de duivensport en dan met name op de Vitesse en Midfond. Als het om kostenbesparing gaat kan ik mij voorstellen dat men op de Fond dit wel doet maar toch niet op korte vluchtjes van amper 200 km. Zo langzamerhand gaan steeds meer liefhebbers er de brui aan geven en zelf loop ik ook regelmatig met die gedachte rond. Als je dan in de hokken kijkt waar bij velen meer dan de helft van de broedbakken gesloten zijn kun je jezelf afvragen waar doe ik het allemaal voor. Jaren proberen om een mooie stam op te bouwen en dan in eensklaps is het over diep triest gewoon ik heb er goed woord voor over.
Gelukkig hadden wij nog wel onze topduivin “Champagne” terug  maar dat was een doekje voor het bloeden.
Hopelijk gaat het met de jongen en stuk beter maar dat blijkt tegenwoordig ook bijna al niet meer haalbaar. We gaan het zien de komende tijd, eerst maar eens kijken of de vervelende corona tijd zo langzamerhand achter de rug is. Allen veel sterkte en hopelijk worden er nog veel duiven goed verzorgd om dan later toch nog huiswaarts te keren, vliegen is dit jaar voor deze terugkomers helaas ten einde.

Dinsdag 01-06-2021
Het was alweer een tijdje geleden dat ik iets op mijn site heb geschreven. Inmiddels hebben we al diverse vluchten achter de rug en of ik nu kan zeggen wat geweldig duivenweer is een utopie. In het begin verschrikkelijk koud met veel regen en afgelastingen de laatste weken lijkt het de goeie kant op te gaan. De laatste weken waren ook niet echt gemakkelijk met wind op kop en het ziet er naar uit dat we komend weekend met opnieuw een kopwind de duiven zwaar zullen krijgen, vooral de fond zal zijn tol vragen op Sens, zelf zit ik nog te twijfelen om hieraan mee te doen. Ook hebben we de laatste vitessevlucht en dan kunnen we daarvan de balans gaan opmaken. Onze beste duif van vorig jaar de 527 heeft zich nog niet echt laten zien, vloog in 2020 nog wekelijks prijs maar op de een of andere manier komt hij niet goed op gang. Afgelopen week maar eens thuis gelaten kijken of dat misschien beter werkt.
De laatste vlucht van de eenhoksrace in Corabia Spanje is ook geweest en onze enige duif die de finale behaalde is helaas niet in de prijzen gevallen. Ze waren daar met zo’n 2500 duiven gestart en op de eindrace waren er nog een dikke 800 over ook hier veel duiven verloren. We hebben dit jaar nog duiven op de eenhoksraces bij de Astauben derby, OWderby en samen met een duitse vriend bij de Mira in Portugal.
De jongen ging hier ook niet zo lekker ze hadden gewoon geen zin om te vliegen, ik denk dat het ook komt doordat ik telkens duiven bij heb gezet. Na de bezem maar eens gebruikt te hebben komen ze nu goed op gang. Ik moet zeggen Anja heeft ze goed onder controle ze luisteren prima en schieten  naar binnen als zij ze roept, altijd mooi om dat jonge grut zo enthousiast te zien. Hopelijk krijgen we zaterdag een mooie vlucht en wens ik iedereen veel succes.

Maandag 10-05-2021
Afgelopen weekend de eerste Midfond vlucht vanaf Chimay, de weerspelling gaven al niet veel goeds aan. Afdeling 9 had het beter voor elkaar en had een prima besluit genomen om op vrijdag de duiven te lossen. Hier een prima verloop met weinig verliezen dat was bij ons wel anders op zaterdag. Toen ik hoorde dat ze al om 7.15 los zouden gaan hield ik mijn hart vast met temperaturen amper boven nul met veel storingen in de lucht kon dit wel eens verkeerd aflopen. Dit was de enige oplossing om een vlucht te organiseren vanwege een naderend front met veel regen. Het filmpje welke de lossing liet zien gaf al mijn grote twijfels. Als convoyeur zou ik zelf nooit de duiven hebben durven lossen maar blijkbaar denken verantwoordelijken hier anders over. Ik vraag mij af of er nog wel convoyeurs aanwezig zijn bij een lossing zoals ik begrijp zijn nu de chauffeurs de verantwoordelijken een slechte zaak. De chauffeurs zijn er voor het rijden en niet om de verantwoordelijkheid van de duiven op zich te nemen. Je moet toch wat doen om het kostenplaatje zo laag mogelijk houden. Heel veel verliezen was het gevolg sommigen zitten al dagen te wachten op duiven en ook goede bewezen duiven. Met concoursverloop van meer dan een uur op een vlucht van amper 350 km geeft toch wel aan dat het een slechte vlucht is geweest. Bij ons viel de schade nog mee met eentje nog ergens onderweg maar sommigen missen er nog wel meerdere. Je zag ook dat er enorme gaten tussen de duiven zaten en velen moesten soms tot meer dan 20 minuten wachten op de tweede duif. Hopelijk krijgt iedereen nog veel duiven terug maar op deze manier wordt de spoeling snel dun. Ik zag de vliegreis van een duif met een GPS ring die in de buurt van Assen moest zijn. Bij de lossing ging de duif gelijk naar de kust en trok bij Zeeland de Noordzee op waar hij zeker een paar uur heeft gevlogen, bij Den Helder is hij weer aan land gekomen en heeft vervolgens zijn weg naar huis gevonden. Volgende week opnieuw dezelfde losplaats en met een normaal weertype zullen de prijzen er wel binnen een half uur uit zijn. Succes allemaal.

Donderdag 06-05-2021
De weken vliegen letterlijk voorbij ondanks de vele beperkingen welke nog steeds aan de orde van de dag zijn. Zo langzamerhand smacht iedereen naar een weer normaal leven zoals het was, desondanks geloof ik dat we nog lang in deze materie blijven zitten. Niet meer zo streng als dat het nu is maar wel met bepaalde beperkingen. Je hoort nu al wil je een evenement bijwonen je eerst getest zou moeten worden, ik moet er niet aan denken als ik straks gewoon weer eens lekker uit eten wil je eerst getest zou moeten worden voordat je binnen mag komen. Gelukkig hebben wij onze eerste prik inmiddels gehad, ik erger mij gewoon aan mensen die in de media overal tegen aan trappen dat het grote onzin is om een prik te halen, iedereen moet het natuurlijk zelf weten maar stop eens met het kenbaar maken in de media. Blijkbaar hebben deze mensen nog geen ernstige gevallen van dichtbij meegemaakt anders zouden ze wel anders piepen. Maar goed we hebben het hier over de duivensport en daar zal ik mij weer op richten. Afgelopen week 1 duif verloren de eerste dit jaar en gelukkig weer eentje mooi op tijd. Dit keer 7e in de club, maar het percentage moet beter zeker sneller achter elkaar. Het was opnieuw de 19-513 die mij deed verrassen, een zomerjong die ik in zijn geboortejaar zelf regelmatig heb opgeleerd en vorig jaar alleen de laatste 3 NF vluchten prijs vloog. Hij staat nu in Samenspel bij de eersten en dat is toch mooi dat je in zo’n duif blijft geloven. Hopelijk blijft hij dit volhouden.
De duiven voor de eenhoksraces zijn inmiddels allemaal weg dus daar hoeven wij ons geen zorgen meer om te maken. Onze jongen vliegen niet echt goed dat moet de komende weken beter anders voorzie ik nog problemen met het opleren, zo langzamerhand moeten ze gaan trekken maar na een paar rondjes om het huis is het alweer gebeurd. Ik denk dat het ook te maken heeft dat ik regelmatig jongen heb bijgezet en zo krijg je ze niet snel allemaal in de lucht. Komend weekend gaan we naar Chimay de eerste Midfond vlucht en dit keer dus niet uit Duitsland, we gaan het zien veel succes allemaal.

Zondag 25-04-2021
Gisteren onze tweede vlucht vanaf Ludenscheid (Dd) voor ons 176 km. We hadden 14 doffers en 10 duivinnen in  de strijd. Vorige waren het de doffers die zich lieten zien nu waren het de duivinnen die als eersten arriveerden. Nadat de duiven om 10 uur waren gelost viel bij ons de 19-679 als eerste op de klep om 12.15 met een snelheid van 1301 mpm. Met een noorden wind had ik ze iets later verwacht. Om 12.52 klokten we 22/24 duiven dus ze kwamen dit keer behoorlijk goed achter elkaar. Volgens mij was dat bij de meesten liefhebbers wel zo. Met een 4e in de club en een een 6e in het Samenspel zaten we er mooi bij. Wel alles terug gekregen dus gelukkig ook dit keer geen verliezen. Vandaag hebben ze alweer een korte training gehad en vooral op zondag hecht ik hier niet veel waarde aan. Met de jonge duiven gaat het even iets minder ik denk dat er een lichte vorm van coli op zit, vliegen doen ze niet en vreten evenmin. We zullen de komende dagen zien hoe dit probleem zich oplost. Gelukkig heeft mijn tweede hobby voetbalclub FC Emmen opnieuw winst behaald met nog 4 wedstrijden voor de boeg is de kans  groot dat ze niet rechtstreeks degraderen opgebloeid. We gaan het zien en volgende week vliegen we de 3e Vitesse vlucht ook vanuit Duitsland Dreis Bruck op 278 km.

Maandag 19-04-2021
Het spel op de wagen  is begonnen. Afgelopen zaterdag de 1e officiële wedvlucht vanaf Munster voor ons een dikke 100 km. Alles in een keer  los zowel de noord als de zuidgroep. Ik zelf dacht aan een 1,5 uur vliegen met kopwind en dat kwam aardig uit. Eentje van ons was redelijk op tijd na wat rondjes gedraaid te hebben. De rest kwam mondjesmaat terug en na de middag hadden we alle 24 duiven achter de klep. Hier en daar waren er bij het afslaan nog wel wat duiven onderweg maar ik denk dat de meesten toch wel hun honk hebben bereikt de volgende dag. Je zag duidelijk dat de liefhebbers in de voorhand de meeste en vroegste  duiven pakten. Ik vraag mij wel eens af als je zo’n grote lossing hebt waar de trek dan precies langs loopt. Het heeft natuurlijk ook met de wind te maken maar veel duiven heb ik wederom niet gezien welke ik vroeger wel zag, nu zijn het meestal groepjes van 5  tot hooguit 10 duiven. Ik kan mij niet voorstellen dat er ergens honderden duiven moeten langs trekken met zo’n grote lossing. Nu maar hopen dart de temperaturen iets oplopen het is nog steeds veel te koud vind ik zelf, maar goed we zijn begonnen en krijgen vast nog wel prachtige vluchten dit jaar. we gaan ze weer op en top voorbereiden voor komende week opnieuw vanuit Duitsland.  Sda

Boven onze “Champagne” deze duivin vloog op de laatste jonge duivenvlucht een 1e pr. op Chalons en Champagne 460 km  2020 en tevens 12e tegen 14000 d. Afd. 10 en 11. Dochter van onze topkweker “Barney”

Bovenstaand de “Olympic Jan”  olympiadeduif Poznan 2019 welke ik heb mogen fotograferen bij duivenvriend Christoph. Geweldige doffer in de hand en ook zijn nazaten voelen aan als juweeltjes.