Laatste Nieuws

Maandag 29-06-2020
Onze duiven hadden gisteren duidelijk een off-day we kwamen duidelijk te kort op deze vlucht. De snelheden lagen behoorlijk hoog, waar ik de oorzaak moet zoeken is mij een raadsel. Dat ze daarna goed afkwamen bleek wel dat ik in 20 minuten op een na alles terug had en dat op 352 km. Onze topdoffer kwam wel weer als eerste over de eindstreep samen met een duivin, dat ze uit de verkeerde hoek kwamen was voor mij al een teken dat ze te ver waren doorgevlogen. We hadden er tien mee en met 50% prijs is dit prima. Je hoopt natuurlijk altijd op een hele vroege duif vooral met harde wind in de rug kunnen overal vroege duiven vallen zo bleek al dat de prijzen er in een mum van tijd uit waren. Vandaag hebben ze weer goed getraind en hadden er duidelijk weer zin in. Deze vlucht hebben ze zeker niet geleden en kunnen zo weer worden ingekorfd. Komende week hebben we voor het eerst een dubbelvlucht, er gaan nog een paar op de eendaagse fond (Troyes) en de rest op de Vitesse vlucht vanuit Blankenheim. Vanmorgen vroeg de jongen er nog uit gehad en tot mijn verbazing ontbreken er nog 4 stuks, vreemde zaak.  Misschien komt er nog wat na maar met deze harde wind heb ik daar een zwaar hoofd in. Waarschijnlijk mee getrokken met een koppel afgerichte duiven en dan kun je je afvragen waar ze zouden kunnen zitten. Deze week nog maar eens een paar keer africhten want het spel begint binnenkort waar ik elk jaar enorm naar uitkijk. Hopelijk dat we dit jaar een betere start van het seizoen krijgen dan vorig jaar. De laatste jaren is het voor veel liefhebbers een nachtmerrie geweest na de eerste jonge duiven vlucht. We gaan het zien en alvast veel succes.

Zondag 21-06-2020
De eerste Midfondvlucht van dit jaar zit er op. Wij vlogen op een afstand van 352 km en hadden er 14 ingekorfd om mee te dingen naar de prijzen. Lossing was om 8.45 uur iets later dan de Friezen die in Chimay zaten. Daar was het vertrek niet al te best, volgens de mensen ter plaatse hadden die van ons een prima vertrek. Tegen 13.06 kwam onze eerste duif op de klep met een snelheid van 1351 mpm. en het was opnieuw de 18-527 die enkele weken geleden nog een eerste vloog. Dit keer pakt hij de 9e plek in de vereniging. Deze doffer staat inmiddels boven aan de lijst voor het duifkampioenschap in de vereniging en heeft nog niet gemist. Een geweldenaar om te zien met een geweldige uitstraling en super in de hand. De vader van deze duif komt bij G. Jager vandaan en is het soort van L. van Loon via Eyerkamp. De moeder komt uit onze eigen lijn van der “Thomas” We hadden ook nog bezoek van een Duitse vriend die een geweldenaar is met duiven en zeker een topper genoemd mag worden in de duivensport. Op zich kwamen de duiven prima binnen het uur was alles weer thuis. Volgende week gaan de duiven naar dezelfde losplaats dus weer naar Arlon, daarna zitten we met een dubbelvlucht van zowel Vitesse als Eendaagse Fond. 
Op eigen hok JD.
Vandaag de jongen nog even een stukje opgeleerd en ze zijn prima in orde, bij thuiskomst had Anja alle jongen al binnen, nu maar hopen dat we ze gezond kunnen houden. Ik heb nog een tip gekregen van mijn Duitse vriend, welke we eens gaan uit proberen. Hij gebruikt een natuurlijk middel al jaren en kent eigenlijk niet het coli probleem waar wij steeds tegen aan lopen. Ik ben benieuwd of het werkt maar het is het uit proberen waard om zodoende minder naar de medicijnpot te grijpen. Iedereen veel succes de komende weken.

.

Ook in Duitsland zit een topduif uit onze “Thomas” bij Schwarze- Laser. Deze duif vloog inmiddels al diverse prijzen bij elkaar waaronder 2x een 1e prijs en werd in 2017 2e bestes jahriges weibchen in de RV.