In 2017 hebben we een mooie prestatie geleverd op de eenhoksrace in Denemarken. Hier behaalde de 17-922 een dochter uit “Barney” x “Lissi” een 3e plaats in het eindklassenment van de KO competitie. 

Algemeen:
We hebben al een paar keer meegedaan aan enkele one loft races o.a. aan de Ostseerennen in Duitsland en de Dapirace vanuit Aabenraa in Denemarken.
Ons grootste succes was dat wij op één van de prijsvluchten in 2012  aan de Ostsee een 1e prijs vlogen op Oyten tegen 1737 duiven. De vader van deze duif zit nog steeds op het kweekhok. Later hebben we nog een paar keer meegedaan en hadden we op de eindvlucht een 90e prijs op een loodzware vlucht. Ook in Denemarken vielen we nog in de prijzen op de eindvlucht. In 2016 hebben we niet mee gedaan en we zullen kijken of we in 2017 opnieuw enkele duiven naar een one loft race zullen sturen. We moeten het nog even aanzien maar de kans is zeer groot dat we weer mee zullen doen. 
We hebben inmiddels (2019) een nieuwe eenhoksrace ontdekt in het Usedom. Eén van de reden is ook dat er in 2020 in Denemarken geen race meer plaatst zal vinden ivm een uitbreiding op het bedrijventerrrein waar de hokken geplaatst waren. Wilt u meer weten over de race in het Usedom neemt u dan gerust contact met ons op. 

22-03-2020
Zoals u al wellicht kon lezen op de nieuwspagina hebben we besloten om de eenhoksraces voor dit jaar te laten vervallen. Door het coronavirus en de onzekerheden hoe lang dit allemaal nog gaat duren is het even niet anders. Volgend jaar als alles weer rustig is gaan we zeker weer meedoen nu staat even onze gezondheid op nummer 1 en komen de duiven op de 2e plaats. We zullen het moeten afwachten. 

17-03-2020
Het is nog even afwachten maar ik denk dat wij de one loft race in Duitsland aan onze neus voorbij moeten laten gaan door het corona virus. Het is onmogelijk om deze weken duiven hier naar toe te vervoeren. Alles is afgesloten en ik denk zelf dat Duitsland ook bij de grens de toegang vanuit Nederland tegen zal houden. Jammer maar dit is overmacht war we niets aan kunnen doen. Als ze er niet heen kunnen zal ik ze voor eigen gebruik mee moeten doen voor de vluchten mochten die überhaupt doorgang vinden.

06-03-2020

De duiven voor de eenhoksrace in Duitland zijn inmiddels allemaal geringd. Samen met onze vrienden hebben we totaal 11 stuks in de strijd. Begin april gaan de duiven er naar toe en het loopt alweer storm, inmiddels al meer dan 1600 aanmeldingen. Dit keer gaan er twee duiven uit onze topdoffer  “Der Thomas” twee uit de lijn A. Drapa en twee uit onze topkweekster “Lissi” x een jonge doffer  die we in Duitsland hebben gekocht. Hopelijk laten ze zich van hun beste kant zien en kunnen ze behouden blijven tot de eindvlucht. We houden u uiteraard op de hoogte van deze voor ons speciale one loft race waar we met plezier naar toe leven.