In 2017 hebben we een mooie prestatie geleverd op de eenhoksrace in Denemarken. Hier behaalde de 17-922 een dochter uit “Barney” x “Lissi” een 3e plaats in het eindklassenment van de KO competitie. Ook in 2021 hadden we 2 duiven in de finale van de Astaubenderby waarvan de 21-823 de 8e asduif is geworden en de 21-827 41e asduif en beide duiven hadden op de hot spot races al een 1e prijs gevlogen.

Algemeen:
We hebben al een paar keer meegedaan aan enkele one loft races o.a. aan de Ostseerennen in Duitsland en de Dapirace vanuit Aabenraa in Denemarken.
Ons grootste succes was dat wij op één van de prijsvluchten in 2012  aan de Ostsee een 1e prijs vlogen op Oyten tegen 1737 duiven. De vader van deze duif zit nog steeds op het kweekhok. Later hebben we nog een paar keer meegedaan en hadden we op de eindvlucht een 90e prijs op een loodzware vlucht. In Denemarken hadden we de 3e Asduif, opnieuw een duif uit onze topkweker “Barney”

02-09-2022

Vandaag de semifinale Bij de OWDerby vanaf Brandenburg. Dit keer was het een mooie snelle vlucht en het was even spannend doordat de vorige vlucht niet zo best was verlopen met veel verliezen. De duiven kwamen snel naar huis en het was een duif van Anja (team Faber) die een prachtige 5e plek behaalde. Deze duif was al een tijdje weg geweest maar kwam alsnog terug en liet zien dat deze hier thuis hoorde. Erg trots op deze geweldige prestatie. We hebben nog 4 in de strijd en volgende week zal de eindvlucht plaats vinden. We gaan het zien en het zal wel weer een gezellige boel worden in Espelkamp.  

Einduitslag Astauben derby Duitsland 2021
In 2021 bij de OLR Astauben derby 2x een 1e prijs en totaal 8e asduif met 4 prijzen.

                                           

24-7-2022
We hebben al een 4 tal oefenvluchten gehad bij de OWDerby en er zijn nog zo’n 700 duiven in concours. De trainingen verlopen prima en straks gaan ze beginnen met de eerste Hot Spotvlucht. Ik heb er nog 5 in de strijd en Anja ook nog 7 stuks. Hopen dat ze er tot de eindvlucht bij zullen zijn. Sommige OLR hebben al catastrofale verliezen zoals o.a. Ostseerennen waar op een vlucht van 60 km al meer dan 500 duiven verloren zijn gegaan. Ook bij ons in Nederland gigantische verliezen met jonge duiven. Wat de oorzaak ook moge zijn de grap gaat er wel vanaf zo langzamerhand bij veel liefhebbers.   

12-05-2022
De duiven in Espelkamp bij de OWDerby doen het goed, ze zien er top uit en de laatste aanleveringen is een feit. Op dit moment zo’n 800 duiven de komende dagen komen er nog een dikke 100 bij is de verwachting en dan is het eind van de aanlevering in zicht. Het uitwennen van de eerste duiven is in volle gang en vliegen al enkele rondjes. De training zal dan ook langzaam worden opgevoerd tot alles in de lucht zit. Zelf heb ik 6 in de strijd en Anja 8 stuks. Hopelijk wordt het een geweldig seizoen met weinig verliezen. we gaan het zien de komende weken.

10-04-2022
Ook dit jaar hebben we weer duiven op de eenhoksrace, dit keer alleen bij de OWDerby in Duitsland. Op 10 april heb ik ze er heen gebracht samen met nog een groot aantal andere Nederlandse liefhebbers. Anja en ik hebben er weer zin in en bij de eindvlucht zullen we zeker present zijn. Dit jaar zat het zo’n beetje helemaal vol en dat betekend dat het 2e jaar dat deze race gestalte geeft toch wel een succes genoemd mag worden. We gaan het zien en uiteraard hou ik op de hoogte over het verloop.

03-09-2021
Eindelijk was het dan zover de eindvlucht vanaf Broczow (Polen) op 427 km. Na een mistig begin van de dag waren de duiven om 8.30 gelost met een matige kopwind. Toch heeft de kopwind de snelheid behoorlijk gedrukt en kwamen d eerste dag zo’n 64 duiven van de 239 de eerste dag thuis. Ik had zelf alle duiven ingekorfd en ze zagen er top uit genoeg gewicht en in blakende vorm. Gelukkig hadden wij ook nog eentje mooi op tijd niet bij de eersten maar met een 27e plaats en eerste Nederlander mogen wij hier trots op zijn. In het eerste jaar dat deze race plaats vind kan ik niet anders stellen dat er meer dan de helft zijn overgebleven tot de eindvlucht op zich al een prestatie gezien de andere OLR. Een schitterend weekend met gratis bier/fris en BBQ. 

08-08-2021
Vrijdag bij de OWDERBY de eerste Hot Spot vlucht vanuit Wolfsburg 157 km. De duiven waren allemaal in goede doen en het verloop verliep dan ook snel. Deze keer zaten we goed in de kop van de uitslag de 21-822 eist hier de 3e plaats op waar we uiterst tevreden over kunnen zijn. Deze duif komt ook uit een volle zoon van onze topkweker “Barney” x dochter Olympiade doffer “Olympic Jan” Poznan. Wat mag ik mij gelukkig prijzen met zo’n topkweker. Volgende week de tweede Hot Spot we gaan het zien of ze nog een keer vroeg op de klep willen vallen. 

30-07-2021
Even een update betreffende de OWDerby en de Astauben derby. Op de trainingsvluchten laten onze duiven zich prima zien. Bij de OWderbyvandaag een 3e plek en bij de astaubenderby gisteren een 1e plaats, nu maar hopen dat ze zo doorgaan tot de eindrace.

19-06-2021
Omdat onze voorliefde naar de eenhoksraces gaan hebben doen we dit jaar mee aan een 3 tal races. Zo hebben we bij de Mira in Portugal samen met een van onze vrienden 6 duiven heen gestuurd. Ook aan de astauben derby in Duitsland zitten 5 stuks en nog eens 5 naar de nieuwste race in Duitsland de OWDerby waar ik ook agent van ben. We gaan het zien in ieder geval genoeg om naar uit te kijken. 

11-05-2021
Onze enige duif  zit nog in de race. Tot nu toe heeft hij zich nog niet laten zien maar we doen nog mee. Als ik dan kijk dat er liefhebbers met 40/50 stuks aan de start komen vraag ik mij af waar gaat dit heen en de kleine  man kan het dan wel schudden ook hier staat de commercie bovenaan op de lijst van organisatoren. Maar goed onze duif heeft op de halve finale een goede prestatie geleverd om als 206e over de finish te komen. Met een vertrek van zo’n 1500duiven zijn er maar 814 teruggekeerd. Komende week de finale op 500km het wordt wel echt spannend of hij de zich kan laten zien ik ben in ieder geval benieuwd. 
25-04-2021

Even een update van de eenhoksraces. In Corabia hebben ze inmiddels de 2 Wedvlucht afgewerkt. Eentje van ons zit nog in de strijd, inmiddels zijn er al zo’n 800 duiven verloren gegaan. De komende weken komen er nog een paar wedvluchten en dan de eindrace op Valadoid zo’n 500 km als ik mij niet vergis. 
Afgelopen woensdag ook nog 6 duiven weggebracht voor de Mira in Portugal waar ik samen met mijn Duitse vriend aan mee doe.
Ook hebben we nog 5 duiven gestuurd naar de Astauben Derby in Duitsland waar echt gespeeld wordt om de beste asduiven dus toch net even ander als andere races. 
Als agent van de OWDerby was het helaas onmogelijk vanwege de grenssluiting om de duiven er naar toe te brengen en gelukkig heeft de eigenaar ze hier persoonlijk weggehaald waaronder diverse duiven van andere liefhebbers. We gaan het zien dus genoeg om naar uit te kijken en hopen dat ze het goed doen. 

25-03-2021
Eindelijk na een moeizame start door de coronaperikelen hadden ze vandaag in Corabia de officiële aftrap om met de start van de winterrace te beginnen. Op een afstand van 5 km werden er een dikke 2000 duiven gelost om 12.00 uur. Door de hevige mist was de lossing iets later dan gepland. Onze twee duiven zijn terug dus nu maar voorruit kijken naar de volgende training. Als ze een keer de gang er in hebben gaat het in grote sprongen, op dit  moment zijn er toch nog een 60 duiven niet gearriveerd maar wellicht komen die of vandaag of morgen nog terug, we gaan het zien. De aankomsten zijn natuurlijk weer live te volgen op de Benzing one loft race. Met de OW derby in Duitsland zijn er inmiddels al bijna 500 duiven gemeld. De nieuwe hokken staan inmiddels op hun plek en de eerste duiven zijnal aangeleverd voor deze prachtige race met een uitzonderlijk hoog prijzengeld. Binnenkort gaan ook wij en duiven  van meerder liefhebbers hier naar toe brengen. Er is nog plek om mee te doen. Indien u nog mee wilt doen neem dan zo z.s.m. contact op zodat ik ze nog mee kan nemen.  
16-03-2021

Ze zijn nog steeds niet gestart met de winterrace en zoals het nu lijkt gaan ze deze week beginnen met chippen van alle duiven. Ik heb geen idee hoeveel duiven er nog zijn en of die van ons ook nog op de hokken zitten we gaan het binnenkort zien. Daarna zullen er snel vluchten worden georganiseerd om naar de eindvlucht toe te werken. Alles heeft natuurlijk vrij lang geduurd door de strenge coronamaatregelen die roet in het eten hebben gegooid. Uiteraard zal ik u op de hoogte houden over het verloop. We hebben nog enkel nieuwe races waar we aan mee willen doen dus maar eens kijken wat dat dan weer oplevert. 

03-02-2021
Even een update over de Corabia winterrace die eigenlijk vandaag van start zou gaan met de eerste trainingsvlucht. Helaaas is er door de overheid besloten dat er vanwege een totale Lock down in het zuiden van Spanje je alleen de weg op mag voor boodschappen. Dus met duiven rijden is verboden en moeten we nog even geduld hebben voordat ze de baan in mogen. Gelukkig kunnen ze de duiven nog wel trainen maar zo langzamerhand moeten ze ook opgeleerd worden. Hoelang dit gaat duren is niet bekend maar mocht er meer nieuws zijn laten wij dat natuurlijk weten. 

12-11-2020
Opnieuw een fantastische eenhoksrace in Duitsland welke dit jaar voor het eerst zal plaats vinden de owderby.com. Deze eenhokosrace wordt gehouden in Espelkamp waar hooguit 1200 duiven gehuisvest kunnen worden. Eigenaar Christoph Mazur een bekend liefhebber uit de duivensport heeft dit initiatief genomen. Geen grote aantal duiven maar wel een prachtige prijzenpot met een hoofdprijs van € 50.000. bij minimaal 1000 duiven. Als agent van deze race mag u zich bij mij aanmelden en ik zorg ervoor dat de duiven tijdig hier naar toe zullen gaan. Voor meer info mag u altijd even contact opnemen en hier geldt ook Vol =Vol. De belangstelling groeit steeds meer bij duivenliefhebbers voor een eenhoksrace dus grijp hier uw kans en meld u tijdig aan.  

25-10-2020
Gisteren heb ik nog 2 duiven weggebracht voor een eenhoksrace in Spanje de Corabia winterrace. De duiven konden nog voor het laatst aangeleverd worden en krijgen na een gedogen opleiding in maart de eindrace voor de kiezen van 500 km vanaf Valladoid. Wij gaan deze race natuurlijk op de voet volgen en hopelijk pakken ze deze kans. We hebben 2 duiven uit onze top kweker “Barney” x “Lissi” ervoor opgeofferd. Deze lijn doet het over het algemeen vrij goed op de eenhoksraces. Dit jaar was onze top duif op Chalons en Champange ook goed voor een 1e plaats in het Samenspel.  We gaan het zien en houden u uiteraard op de hoogte.

22-03-2020
Zoals u al wellicht kon lezen op de nieuwspagina hebben we besloten om de eenhoksraces voor dit jaar te laten vervallen. Door het coronavirus en de onzekerheden hoe lang dit allemaal nog gaat duren is het even niet anders. Volgend jaar als alles weer rustig is gaan we zeker weer meedoen nu staat even onze gezondheid op nummer 1 en komen de duiven op de 2e plaats. We zullen het moeten afwachten. 

17-03-2020
Het is nog even afwachten maar ik denk dat wij de one loft race in Duitsland aan onze neus voorbij moeten laten gaan door het corona virus. Het is onmogelijk om deze weken duiven hier naar toe te vervoeren. Alles is afgesloten en ik denk zelf dat Duitsland ook bij de grens de toegang vanuit Nederland tegen zal houden. Jammer maar dit is overmacht war we niets aan kunnen doen. Als ze er niet heen kunnen zal ik ze voor eigen gebruik mee moeten doen voor de vluchten mochten die überhaupt doorgang vinden.

06-03-2020

De duiven voor de eenhoksrace in Duitland zijn inmiddels allemaal geringd. Samen met onze vrienden hebben we totaal 11 stuks in de strijd. Begin april gaan de duiven er naar toe en het loopt alweer storm, inmiddels al meer dan 1600 aanmeldingen. Dit keer gaan er twee duiven uit onze topdoffer  “Der Thomas” twee uit de lijn A. Drapa en twee uit onze topkweekster “Lissi” x een jonge doffer  die we in Duitsland hebben gekocht. Hopelijk laten ze zich van hun beste kant zien en kunnen ze behouden blijven tot de eindvlucht. We houden u uiteraard op de hoogte van deze voor ons speciale one loft race waar we met plezier naar toe leven.